Honningkage med mascarpone, figner og valnødder
af Le Creuset
SVÆRHEDSGRAD: Middel
FORBEREDELSESTID: Under 2 timer
TILBEREDNINGSTID: Under 2 timer
ANTAL PERSONER: +10
De skønne efterårsaromaer i denne uimodståelige kage er den perfekte afrunding på de lidt uhyggelige Halloween-aftener.
Ingredienser
Til bunden
- 150 g blødt smør eller 130 ml madolie + 30 ml vand
- 200 g brun farin
- 150 g honning
- 2 tsk fintrevet appelsinskal
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 2-3 tsk espressopulver (valgfrit)
- 3 æg (mellemstørrelse)
- 200 g mel (type 405)
- ½ tsk bagepulver (ca. 8 g)
- 100 g grofthakkede valnødder
Til pynt
- 50 g sukker
- 50 ml vand
- 75 g grofthakkede valnødder
Til mascarponecremen
- 200 g piskefløde
- 2-3 spsk honning (efter smag)
- ½ tsk fintrevet appelsinskal
- ¼ tsk vaniljeekstrakt
- 250 g mascarpone
- 5-6 friske figner, skåret i kvarte
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft). Smør en springform (ca. 24 cm) og beklæd den med bagepapir.
- Pisk smør, brun farin, honning, appelsinskal, vaniljeekstrakt og espressopulver sammen i en foodprocessor eller med håndmixer. Tilsæt æggene lidt ad gangen, og pisk til en luftig masse.
- Bland mel og bagepulver i en separat skål, og rør det hurtigt i dejen. Vend valnødderne i. Hæld dejen i formen, og bag i 30-40 minutter.
- Tjek om kagen er færdig med en spydtest – hvis der hænger dej ved, skal den bage længere.
- Lav karamelliserede valnødder: Kog sukker og vand, til det begynder at tage farve. Tilsæt valnødderne, reducer varmen, og vend dem rundt, til de er dækket af karamel. Læg dem til afkøling enkeltvis på bagepapir.
- Pisk fløden til mascarponecremen, og vend honning, appelsinskal og vaniljeekstrakt i. Tilsæt mascarponen forsigtigt.
- Lad kagen køle helt af, og smør cremen på. Pynt med figner og karamelliserede valnødder.
- Tip: Kagen er bedst lun. Smør cremen på lige inden servering.