Hvidløgs/basilikums baguettes til både ovn og grillen
Hvidløgs/basilikums baguettes til både ovn og grillen
Hvidløgs- /basilikums-baguettes til både ovn og grillen
Grunddej:
750 g. Økologisk tipo 00 hvedemel
250 g. fin durum hvedemel
750 g. vand
150 g. hvedesurdej (se recept for opstart af hvedesurdej)
25 g. fint salt
1 g. gæ
Fremgangsmetode:
Hvedemel, durumhvede og vand røres sammen med dejkrog på røremaskinen i ca. 2 – 3 min. Herefter tildækkes dejen med et fugtigt klæde eller lidt plastikfilm over skålen og dejen henstår i 45 min. Dette kaldes autolyse og er med til, at forbedre dejen vandoptag og en forbedret elasticitet i dejen samt en forbedret opbagning.
Efter endt hviletid, tilsættes gær, surdej og salt. Dejen æltes i ca. 5 min. ved lav hastighed og i 4 min. ved høj hastighed (indtil dejen slipper siderne).
Dejen kommes i en oliesmurt dejkasse, tildækkes med låg og hviler natten over i køleskabet.
Dagen efter tages dejen ud fra køl, hvorefter dejstykkerne afvejes i stykker á 200 g. Dejstykkerne foldes let aflange i lidt hvedemel, hvorefter de kommes på bageplade med bagepapir. Lad dejstykkerne hvile i ca. 10 min.
Herefter trækkes dejstykkerne ud i bagepladens bredde, hvorefter de påføres med hvidløgs/basilikumssmørret med en paletkniv. Dejstykkerne trykkes med et skrabelærred 3 gange, hvorefter de trækkes lidt fra hinanden. Dette giver et flot visuelt look, men samtidig kan man også bage produktet hurtigere.
Hvidløgsbaguettesne sættes ind på en bagesten i en 280°c varm ovn hvorefter de bages ved 250 – 260°c i ca. 12 – 15 min. Disse kan også bages på en grill, såfremt man anvendes en bagesten, hvorefter låges kommes på mens de bager.
Hvidløgs/basilikumssmør:
200 g. blødt saltet smør
8 fed hvidløg
Ca. 10 – 12 g. frisk basilikum
Fremgangsmetode:
Hvidløgene presses og basilikumbladene hakkes fint.
Smør, presset hvidløg, finsnittet basilikum blandes grundigt i en skål med en dejskraber, hvorefter det er klar til brug.
Såfremt blandingen laves dagen før brug, så husk at tage blandingen ud fra køl 2 – 3 timer før brug, så den er nemmere at påføre dine baguettes.