Hvidløgsbrød på grill - Det Danske Bagerlandshold gør det igen igen!

 

Hvidløgsbrød på Grill

Opskrift af Det Danske Bagerlandshold

 

Grill-sæsonen er ved at blive skudt i gang, og når man først får fyrret op i kulene, kan man lige så godt gå all out! Med denne opskrift fra Det Danske Bagerlandshold på lækre hvidløgsbrød, er der både til madpakken, forretten og tilbehør til hovedretten.


 

Fordej

Ingredienser

  • 150 g. hvedemel
  • 150 g. vand
  • 2 g. gær

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser blandes grundigt og tildækkes med film, hvorefter den henstår ved stuetemperatur i ca. 16 – 18 timer.



Hvidløgssmør

Ingredienser

  • 250 g. blødt saltet smør
  • 10 fed hvidløg (presset)

Fremgangsmåde

  • Hvidløgene pilles og presses.
  • Herefter blandes de grundigt med det bløde smør, dog uden at tilføre luft.

 

 

Hvidløgsbrød - tilsætning dag to

Ingredienser

  • 225 g. italiensk hvedemel
  • 75 g. fuldkornshvedemel
  • 150 g. vand (ca. 20 grader)
  • 11 g. salt

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser (undtagen salt), inklusiv fordejen, æltes på røremaskinen med dejkrog i 12 min. ved lav hastighed og 4 min. ved høj hastighed. Tilsæt saltet og ælt dejen i 2 min. mere ved høj hastighed.
  • Dejen kommes i oliesmurt beholder og hviler på køl i ca. 14 – 16 timer.
  • Dagen efter tages dejen ud fra køl 60 min. før brug.
  • Afvej dejstykkerne på 125 g. og fold dem runde og lad dem hvile i ca. 60 min. tildækket under plastik.
  • Rul dejstykkerne tyndt ud til en runddel, hvorefter der kommes fyld i den ene halvdel. Fyldet består af hjemmelavet hvidløgssmør (se opskrift ovenfor), som påføres med en sprøjtepose, samt finhakket tomatkød, frisk basilikum og lidt parmasan ost.
  • Fugt den ene halvdel med vand langs kanten, hvorefter den anden halvdel foldes indover. Fold lukningen indad hele vejen rundt.
  • Sæt brødene til hævning i ca. 40 min. tildækket med plastik.
  • Varm grillen op med en pizzasten, til ca. 270°c.
  • Pensel brødene med en lille smule olivenolie og drys med flagesalt.
  • Bag brødene ved 270°c i ca. 5 – 7 min.