Hvidløgsbrød på grill opskrift

Hvidløgsbrød på grill – sprødt, saftigt og sommerligt

Opskrift af Det Danske Bagerlandshold

Der er noget særligt over duften af nygrillet brød med smør og hvidløg. Denne opskrift fra Det Danske Bagerlandshold giver dig lækre hvidløgsbrød med masser af smag og sprød skorpe – lige til at dele ved grillen, som tilbehør eller bare som en lille snack i solen.


Fordej

Ingredienser

  • 150 g. hvedemel
  • 150 g. vand
  • 2 g. gær

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser blandes grundigt og tildækkes med film, hvorefter den henstår ved stuetemperatur i ca. 16 – 18 timer.

Hvidløgssmør

Ingredienser

  • 250 g. blødt saltet smør
  • 10 fed hvidløg (presset)

Fremgangsmåde

  • Hvidløgene pilles og presses.
  • Herefter blandes de grundigt med det bløde smør, dog uden at tilføre luft.

 

Hvidløgsbrød - tilsætning dag to

Ingredienser

  • 225 g. italiensk hvedemel
  • 75 g. fuldkornshvedemel
  • 150 g. vand (ca. 20 grader)
  • 11 g. salt

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser (undtagen salt), inklusiv fordejen, æltes på røremaskinen med dejkrog i 12 min. ved lav hastighed og 4 min. ved høj hastighed. Tilsæt saltet og ælt dejen i 2 min. mere ved høj hastighed.
  • Dejen kommes i oliesmurt beholder og hviler på køl i ca. 14 – 16 timer.
  • Dagen efter tages dejen ud fra køl 60 min. før brug.
  • Afvej dejstykkerne på 125 g. og fold dem runde og lad dem hvile i ca. 60 min. tildækket under plastik.
  • Rul dejstykkerne tyndt ud til en runddel, hvorefter der kommes fyld i den ene halvdel. Fyldet består af hjemmelavet hvidløgssmør (se opskrift ovenfor), som påføres med en sprøjtepose, samt finhakket tomatkød, frisk basilikum og lidt parmasan ost.
  • Fugt den ene halvdel med vand langs kanten, hvorefter den anden halvdel foldes indover. Fold lukningen indad hele vejen rundt.
  • Sæt brødene til hævning i ca. 40 min. tildækket med plastik.
  • Varm grillen op med en pizzasten, til ca. 270°c.
  • Pensel brødene med en lille smule olivenolie og drys med flagesalt.
  • Bag brødene ved 270°c i ca. 5 – 7 min.

Udstyret du skal bruge: