Indisk aften med Det Danske Bagerlandsholds Naanbrød

Her i den danske sommer kan man ind imellem fristes til at drømme om at flygte til varmere himmelstrøg. Her giver vi dig lidt til at starte drømmen i dit eget køkken, med Det Danske Bagerlandsholds lækre opskrift på Indiske Naanbrød. Namaste!

 

Bagerlandsholdets Naanbrød - 10 stk

Fordej

Ingredienser:

  • Hvedemel (125 g.)
  • Vand (125 g.)
  • Gær (1 g.)

 

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienser røres grundigt sammen
  2. Hviler 16-18 timer ved ca 25°C

 

Grunddej

Ingredienser:

  • Hvedemel (1000 g.)
  • Vand (520 g.)
  • Gær (5 g.)
  • Salt (26 g.)
  • Æg (50 g.)
  • Yoghurt (150 g.)

 

Fremgangsmåde:

  1. Fordej æltes med de øvrige ingredienser undtagen salt i røremaskine - køretid: 10 minutter langsomt
  2. Lidt salt tilsættes og der æltes i 4 minutter hurtigt
  3. Lad dejen hæve i 60 minutter på køkkenbordet
  4. Del dejen i 10 stykker og tril dem til kegler
  5. Lad dem hvile i yderligere 60 minutter
  6. Rul stykkerne flade
  7. Sæt stykkerne i raskeskab i 45 minutter
  8. Forvarm ovnen til 280°C
  9. Pensl stykkerne med klaret smør og drys med salt og evt krydderier
  10. Bages ved 280°C i 5-6 minutter