Kærnemælks Panna Cotta - opskrift fra Det Danske Bagerlandshold (1)
Kærnemælks Panna Cotta opskrift
Kærnemælks Panna Cotta – en frisk sommerdessert fra Det Danske Bagerlandshold
De har gjort det igen igen - denne gang er desserten i sommerens tegn, hvor der kan bruges friske jordbær. Mmmh, det bliver ikke bedre! Se opskriften på de friske jordbær Panna Cotta desserter nedenfor.
Sådan laver du sommerens bedste kærnemælks Panna Cotta
- til 6 glas
Panna Cotta Creme
Ingredienser:
760 g. Fløde 38%
200 g. Kærnemælk
144 g. Sukker
4 bl. Husblas
2 stk. Vaniljestænger
1 stk. Citron kun skallen
Fremgangsmåde:
Sæt husblas i blød i koldt vand.
Varm fløde og kærnemælk op til lige under kogepunktet sammen med citronskallen.
Tilføj herefter sukker, kornene fra vaniljestangen og den drænet husblas.
Lad cremen henstå i ca. 5 min. og trække, hvorefter den sigtes og hældes i et litermål.
Hæld 75 g. creme i hvert glas, hvorefter sættes de på køl.
Lad resten af cremen henstå ude, indtil næste lag støbes.
Jordbær gelé
Ingredienser:
400 g. Jordbærpuré (hvis du ikke kan skaffe Boiron puré, så køb gerne friske jordbær, og blend dem)
40 g. Sukker
3,3 bl. Husblas
Fremgangsmåde:
Sæt husblas i blød i koldt vand.
Varm jordbærpuréen med sukker indtil det er opløst.
Tilsæt den drænet husblas og bland grundigt.
Lad puréen henstå indtil den næste har stuetemperatur.
Hæld 25 g. gelé i hvert glas og sæt på køl.
Når det første lag gelé har sat sig, hældes der 60 g. creme i hvert glas, hvorefter de sættes på køl.
Når cremen har sat sig, hældes der herefter 25 g. jordbær gelé på hvert glas igen, og sæt dem tilbage i køleskabet.