Kirsebær- & chokoladetærte

 

Kirsebær- og chokoladetærte med brownie og mousse

Prøv disse fantastiske kager fra Det Danske Bagerlandshold, der har en kraftig smag af chokolade og en god balance mellem syrlige kirsebær og det søde.

Opskriften giver til 6 tærter

 


 

Kakao-mørdej:

  • 180g Hvedemel
  • 120g Smør
  • 60g Flormelis
  • 18g Æg
  • 5g Kakaopulver

 

  1. Ingredienserne røres sammen til en ensartet masse og sættes derefter i køleskabet i mindst 3 timer
  2. Når dejen er kold rulles den ud på ca. 3mm tykkelse og 25cm lang
  3. Der skæres 6 strimler der er 25cm lang og 4cm bred og med formen stikkes 6 bunde ud
  4. Formene sprayes med fedt og strimlerne sættes rund i kanten
  5. Dejen trykkes forsigtigt ind i formen og bunden lægges i
  6. Tag en gaffel og prik nogle små huller i bunden af tærtedejen
  7. Det overskydene dej i kanten skæres af med en urtekniv
  8. Tærteskallerne sættes på køl

 

Brownie:

  • 30g Smør
  • 40g Sukker
  • 60g Æg
  • 30g Hvedemel
  • 60g Mørk chokolade (70%)
  • 1g Bagepulver
  • 0,5g Salt

 

  1. Smør smeltes i en gryde og chokoladen tilsættes og røres sammen
  2. Æg og sukker røres sammen og vendes i chokoladen
  3. Derefter røres mel, bagepulver og salt i chokolademassen
  4. Brownien kommes i en sprøjtepose og der sprøjtes 35g brownie i hver af tærteskallerne
  5. Tærterne bages i 9 minutter på 210 grader

 

Kirsebær gelé:

  • 148g Kirsebærpure  
  • 34g Glukosesirup
  • 70g Sukker
  • 3g Pektin

 

  1. Pektin og 10g sukker røres sammen i en lille skål og sættes til side
  2. Kirsebærpure, Glukose og resten af sukkeret koges op
  3. Pektin hældes i mens der piskes godt
  4. Det koges i 2-3 min og tages derefter af varmen
  5. I de bagte tærter sprøjtes 40g gele i hver tærte
  6. De sættes på køl i mindst 3 timer

 

Kirsebær Mousse:

  • 173g Fløde
  • 28g Sukker
  • 25g Æggeblommer
  • 3g Husblas
  • 65g Kirsebærpure

 

  1. Husblas sættes i blød i koldt vand i 10 minutter
  2. Fløde piskes til en let flødeskum
  3. Sukker og Æggeblommer piskes luftigt
  4. Husblas smeltes i en gryde med lidt af kirsebærpureen
  5. Resten af pureen kommes i den varme husblas
  6. Den piskede æggemasse vendes i pureen og til sidst vendes det hele i fløden og det blandes forsigtigt sammen til en ensartet masse
  7. Moussen sprøjtes i den røde silikoneform og sættes på frost i mindst 3 timer

 

Chokolade glaze:

  • 213g Sødmælk
  • 200g Sukker
  • 56g Kakao pulver
  • 56g Nougat
  • 70g Mørk chokolade (54%)
  • 8g Husblas
  • 110g Neutral glaze (Miroir Lady Fruit)

 

  1. Husblas sættes i blød i koldt vand i 10 min
  2. I et litermål vejes Nertral glaze, mørk chokolade, nougat og husblas af og sættes til side
  3. Sukker, kakao og sødmælk vejes af i en gryde og røres godt sammen
  4. Gryden sættes over på varmen og massen koges hurtigt op under omrøring
  5. Den varme masse hældes gennem en sigte over i litermålet med resten af ingredienserne
  6. Med en stavblender blendes den godt og derefter nedkøles den til ca. 26-27 grader
  7. Vær forsigtigt med ikke at blende luftbobler ind i glazen

 

Crumble:

  • 45g Smør
  • 45g Sukker
  • 22g Brun Farin
  • 50g Hvedemel
  • 22g Havregryn
  • 2g Kakaopulver

 

  1. Alle ingredienserne ældes sammen i hånden til det er en ensartet masse
  2. Dejen smuldres ud på en bageplade med bagepapir og bages på 200 grader i 9 minutter

 

Chokoladepynt:

  1. En rullepind eller anden rund pind på ca. 4-5cm i diameter pakkes ind i bagepapir
  2. Kom noget tempereret chokolade i en sprøjtepose og klip et lille hul
  3. Sprøjt linjer hen over rullepinden så der bliver mange små buer
  4. Lad chokoladen sætte sig
  5. Sæt dem i køleskabet 10 min og derefter fjern dem forsigtigt fra bagepapiret

 

Fremgangsmåde:

  1. Kirsebær moussen tages ud af formen og sættes på en rist
  2. Den nedkølet chokolade glaze på 26-27 grader hældes over halvkuglerne
  3. Tag en tandstik og sæt den fast i midten af moussen og løft den hen på bordet
  4. Kør moussen i små cirkler for at lave en skarp kant i bunden
  5. Løft derefter moussen over på tærten med brownie og kirsebærgele
  6. Tag med en pincet små crumble stykker og sæt dem rundt i kanten af kagen
  7. Pynt til sidst med chokoladepynt, et stykke crumble og et blad rød skovsyre