Prøv disse fantastiske kager fra Det Danske Bagerlandshold, der har en kraftig smag af chokolade og en god balance mellem syrlige kirsebær og det søde.
Opskriften giver til 6 tærter
Kakao-mørdej:
180g Hvedemel
120g Smør
60g Flormelis
18g Æg
5g Kakaopulver
Ingredienserne røres sammen til en ensartet masse og sættes derefter i køleskabet i mindst 3 timer
Når dejen er kold rulles den ud på ca. 3mm tykkelse og 25cm lang
Der skæres 6 strimler der er 25cm lang og 4cm bred og med formen stikkes 6 bunde ud
Formene sprayes med fedt og strimlerne sættes rund i kanten
Dejen trykkes forsigtigt ind i formen og bunden lægges i
Tag en gaffel og prik nogle små huller i bunden af tærtedejen
Det overskydene dej i kanten skæres af med en urtekniv
Tærteskallerne sættes på køl
Brownie:
30g Smør
40g Sukker
60g Æg
30g Hvedemel
60g Mørk chokolade (70%)
1g Bagepulver
0,5g Salt
Smør smeltes i en gryde og chokoladen tilsættes og røres sammen
Æg og sukker røres sammen og vendes i chokoladen
Derefter røres mel, bagepulver og salt i chokolademassen
Brownien kommes i en sprøjtepose og der sprøjtes 35g brownie i hver af tærteskallerne
Tærterne bages i 9 minutter på 210 grader
Kirsebær gelé:
148g Kirsebærpure
34g Glukosesirup
70g Sukker
3g Pektin
Pektin og 10g sukker røres sammen i en lille skål og sættes til side
Kirsebærpure, Glukose og resten af sukkeret koges op
Pektin hældes i mens der piskes godt
Det koges i 2-3 min og tages derefter af varmen
I de bagte tærter sprøjtes 40g gele i hver tærte
De sættes på køl i mindst 3 timer
Kirsebær Mousse:
173g Fløde
28g Sukker
25g Æggeblommer
3g Husblas
65g Kirsebærpure
Husblas sættes i blød i koldt vand i 10 minutter
Fløde piskes til en let flødeskum
Sukker og Æggeblommer piskes luftigt
Husblas smeltes i en gryde med lidt af kirsebærpureen
Resten af pureen kommes i den varme husblas
Den piskede æggemasse vendes i pureen og til sidst vendes det hele i fløden og det blandes forsigtigt sammen til en ensartet masse
Moussen sprøjtes i den røde silikoneform og sættes på frost i mindst 3 timer
Chokolade glaze:
213g Sødmælk
200g Sukker
56g Kakao pulver
56g Nougat
70g Mørk chokolade (54%)
8g Husblas
110g Neutral glaze (Miroir Lady Fruit)
Husblas sættes i blød i koldt vand i 10 min
I et litermål vejes Nertral glaze, mørk chokolade, nougat og husblas af og sættes til side
Sukker, kakao og sødmælk vejes af i en gryde og røres godt sammen
Gryden sættes over på varmen og massen koges hurtigt op under omrøring
Den varme masse hældes gennem en sigte over i litermålet med resten af ingredienserne
Med en stavblender blendes den godt og derefter nedkøles den til ca. 26-27 grader
Vær forsigtigt med ikke at blende luftbobler ind i glazen
Crumble:
45g Smør
45g Sukker
22g Brun Farin
50g Hvedemel
22g Havregryn
2g Kakaopulver
Alle ingredienserne ældes sammen i hånden til det er en ensartet masse
Dejen smuldres ud på en bageplade med bagepapir og bages på 200 grader i 9 minutter
Chokoladepynt:
En rullepind eller anden rund pind på ca. 4-5cm i diameter pakkes ind i bagepapir
Kom noget tempereret chokolade i en sprøjtepose og klip et lille hul
Sprøjt linjer hen over rullepinden så der bliver mange små buer
Lad chokoladen sætte sig
Sæt dem i køleskabet 10 min og derefter fjern dem forsigtigt fra bagepapiret
Fremgangsmåde:
Kirsebær moussen tages ud af formen og sættes på en rist
Den nedkølet chokolade glaze på 26-27 grader hældes over halvkuglerne
Tag en tandstik og sæt den fast i midten af moussen og løft den hen på bordet
Kør moussen i små cirkler for at lave en skarp kant i bunden
Løft derefter moussen over på tærten med brownie og kirsebærgele
Tag med en pincet små crumble stykker og sæt dem rundt i kanten af kagen
Pynt til sidst med chokoladepynt, et stykke crumble og et blad rød skovsyre