Klassiske Rådhuspandekager fra Bagerlandsholdet

Den klassiske specialitet har været serveret for mange forskellige både kendte og ukendte gennem tiden, var i starten forbeholdt arrangementer hvor Københavns Kommune var vært - og var ovenikøbet hemmelig. Det er den ikke længere, og her får du Det Danske Bagerlandsholds udgave af Klassikeren Rådhuspandekager.

 

Bagerlandsholdets Rådhuspandekager

Pandekager

Ingredienser:

  • 250 g. Hvedemel
  • 400 g. Sødmælk
  • 150 g. Æg
  • 100 g. Lys øl
  • 50 g. Brunet smør
  • 40 g. Sukker
  • 10 g. Salt

 

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienser blandes til en klumpfri masse og hviler tildækket i køleskabet i min. 60 min.
  2. Dejen kan med fordel blandes dagen før.
  3. Pandekagerne bages ved middelhøj varme og holdes tildækket indtil brug.

 

Vaniljecreme

Ingredienser:

  • 250 g. Sødmælk
  • 68 g. Sukker
  • 40 g. Past. æggeblommer
  • 25 g. Saltet smør
  • 25 g. Majsstivelse
  • ½ Vaniljestang
  • ½ Økologisk appelsin
  • 10 g. Gran marnier
  • 200 g. Pisket flødeskum

 

Fremgangsmåde:

  1. Sukker, æggeblommer, majsstivelse og vaniljekorn røres klumpfrit og sættes til side.
  2. Sødmælk bringes i kog, og der tilsættes lidt af den varme sødmælk til vællingen, hvorefter det hældes tilbage i gryden, og det hele bringes i kog under piskning.
  3. Lad cremen koge igennem i ca. 2 – 3 min.
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret i små tern, hvorefter cremen piskes glat med smørret.
  5. Tildæk cremen med film helt ned til overfladen, og lad den afkøle i ca. 16 – 18 timer på køl.
  6. Næste dag piskes cremen helt glat, hvorefter det blandes med lidt revet appelsinskal fra økologiske appelsiner alt efter smag (vi anbefaler skallen af ca. ½ appelsin)
  7. Herefter tilsættes der 10 g. grand marnier – igen efter smag.
  8. Til sidst lettes cremen med 200 g. pisket flødeskum, hvorefter cremen fyldes i de bagte pandekager, og de rulles omkring cremen.
  9. Skær enderne til så de står pænt, hvorefter pandekagerne kan afpyntes med diverse ristede nødder eller friske bær.