Kløverblomst

KLØVERBLOMST

Skøn kage med jordbærkompot, citronkiks, pâte sablée og en herlig ganache på hvid chokolade og jernurt


 

FORBEREDELSER

  • 40 g. pâte sablée
  • 8 g. citronkiks
  • 60 g. jernurt ganache
  • 15 g. Jorbærkompot
  • 10 g. neutral glaçage
  • 8 g. friske jordbær
  • 1 g. jernurtpulver

 

PÂTE SABLÉE

Ingredienser:

  • 28 g. mandel mel
  • 52 g. stivelse
  • 181 g. mel
  • 1 g. salt
  • 90 g. flormelis
  • 95 g. smør
  • 53 g. æg

Fremgangsmetode:

  • Bland smør, flormelis salt, og mandel mel til teksturen er glat.
  • Tilsæt æg, efterfulgt af sigtet mel og stivelse.

 

JORDBÆRKOMPOT

Ingredienser:

  • 221 g. jordbærpuree
  • 22 g. sukker
  • 3 g. pectine NH
  • 4 g. citronsaft
  • 217 g. friske jordbær

Fremgangsmetode:

  • Kombiner pectin NH med sucker
  • Tilsæt jordbærpure og citronsaft og pisk
  • Kog op i 30 sekunder og køl derefter ned og mix med en håndblender.
  • Bland ”confit” med ”brunoise” af friske jordbær

CITRONKIKS

Ingredienser:

  • 91 g. æggeblomme
  • 46 g. sukker (B)
  • 46 g. olivenolie
  • 61 g. citronsaft
  • 122 g. mel
  • 243 g. æggehvide
  • 91 g. sukker (A)

Fremgangsmetode:

  • Pisk æggeblomme og sukker (B), når den er luftig, tilsæt olivenolien.
  • Pisk æggehvide med sukker (A), og forsigtig bland citronsaften i.
  • Fold begge æggeblandinger sammen og tilsæt sigtet mel.
  • Bag ved 200°C i 7 minutter.

 

JERNURT GANACHE

Ingredienser:

  • 738 g. fløde
  • 37 g. friske jernurt blade
  • 185 g. hvid chokolade
  • 41 g. hublas-masse

Fremgangsmetode:

  • Bring 1/2 af fløden i kog med de friske jernurt blade og lad det står og optage smag i 10 min.
  • Bring fløden og jernurt i kog igen, og si jernurt fra.
  • Smelt hublas mass og lav ganashe med den hvide chokolade.
  • Tilsæt resten af fløden og pisk med en håndpisker.
  • Lad står over natten og pisk indtil den har den rette konsistens.
  • Fyld i formen (3D Pavoflex Passion)

NEUTRAL GLAÇAGE

Ingredienser:

  • 99 g. vand (A)
  • 296 g. vand (B)
  • 99 g. sukker (A)
  • 296 g. sukker (B)
  • 197 g. glukose
  • 3 g. citronsyre
  • 5 g. pectin x58
  • 5 g. pectin NH

Fremgangsmetode:

  • Kombiner sukker (A) med vand (A) i en skål
  • Lad det stå i 10 minutter
  • I en pande, kombiner vand (B) og sukker (B), tilsæt glukose og opvarm til 40oC
  • Tilsæt langtsomt pictin-blandingen og bring i kog.
  • Tilsæt citronsyre
  • Tilsæt lidt grøn farve ved 70°C

 

SAML & FINISH

  • Rul pâte sablée ud i 2 mm tykkelse og lave 4 hjerter på 5 mm.
  • Saml hjerterne på en perforeret bagemåtte
  • Bag dem ved en 160°C i 20 min.
  • Skær 4 hjerter ud af citronkiks på 4 mm og strø dem med jernurtpulver
  • Tag en 3D Pavoflex Sfere og fyld med jordbærkompot – sæt dem i fryseren
  • Tag ganashe ud af formen (3D Pavoflex Passion) og spray med neutral glaçage.
  • Saml alle elementerne og anret.