Knækbrødsopskrift - lækkert og sundt

Lækkert og fyldigt knækbrød behøver ikke at være svært at lave. Her kommer en knækbrødsopskrift med masser af ristede kerner og olivenolie - rustikt og sundt. Dette knækbrød er perfekt til morgenmaden, en let frokostsnack eller ungernes madpakker.

 

Ingredienser grunddej:

  • 500 g Hvedemel
  • 200 g Grahamsmel
  • 40 g Ristede hørfrø
  • 40 g Ristede sesamfrø
  • 40 g Ristede solsikkekerner
  • 40 g Ristede græskarkerner
  • 16 g Salt
  • 40 g Olivenolie
  • 6 g Gær
  • 460 g Vand

 

Bagerlandsholdets knækbrødsopskrift - fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienser sammen.
  2. Dejen køres ca 5 minutter langsomt og 5 minutter hurtigt i røremaskine.
  3. Dejen ligger i 2 gange 60 minutter – Dejen 'udstødes' efter de første 60.
  4. Efter endt liggetid rulles dejen ned på 2 mm.
  5. Lægges på netplader – fedt eventuelt pladen lidt.
  6. Knækbrøddene prikkes, stryges med vand, og drysses derefter med sesamfrø og blå birkes.
  7. Rul eventuelt med en rullepind, for at frøene sidder godt fast i dejen.
  8. Skæres til ønsket størrelse og facon.
  9. Knækbrøddene efterhæver i 20-30 minutter.
  10. Bages ved 200 grader i stikovn i 20-30 minutter alt efter ønsket farve.

 

Anvendt udstyr:

Skal du igang med bagerlandsholdets knækbrødsopskrift? Vi anbefaler at du bruger følgende produkter for perfektion:

  • Rullepind (i træ) - kan købes her
  • Sporejern - kan købes her
  • Røremaskine - kan købes her
  • Stabelkasse (gerne små) til at hæve dejen i - kan købes her
  • Prik-rulle / 'Svigermor' - kan købes her