Kyllingeorecchiette Alfredo

af Le Creuset

 


SVÆRHEDSGRAD: Enkel
FORBEREDELSESTID: Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID: Under 30 minutter
ANTAL PERSONER: 2-4


 

Ingredienser

  • 300 g kyllingebrystfilet
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk sød paprika
  • 1-2 tsk friske urter (f.eks. oregano, basilikum, timian, rosmarin, salvie), finthakket
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • 1 spsk smør
  • 1 lille løg, skåret i tern
  • 1-2 fed hvidløg, hakket
  • 5 dl hønsefond
  • 250 g orecchiettepasta
  • 75 ml fløde
  • 50 g parmesanost, fintrevet
  • Fintrevet skal og saft fra 1 citron
  • 1 håndfuld frisk babyspinat
  • 1 håndfuld frisk, hakket basilikum til pynt

 

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrysterne i halve på langs. Smør dem i 1 spsk olivenolie, paprika, hakkede urter og krydr med salt og peber.
  2. Varm 1 spsk olivenolie i en gryde ved middel varme. Tilsæt kyllingebryststrimlerne, og svits i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldenbrune. Tag dem af varmen og sæt til side.
  3. Smelt smørret i gryden. Sautér løg og hvidløg, til de er gennemsigtige. Tilsæt lidt af hønsebouillonen, rør rundt, og tilsæt derefter resten. Bring i kog, tilsæt pastaen, og kog under omrøring i ca. 5 minutter, til den er let blødgjort.
  4. Rør fløde, parmesan, citronskal, citronsaft og lidt salt og peber i. Læg kyllingen oven på pastaen, læg låg på, og lad det simre i 10-15 minutter (eller efter anvisning på pakken), til kyllingen er gennemstegt og pastaen al dente.
  5. Tag kyllingen af igen, rør babyspinat i pastaen, og læg derefter kyllingen tilbage. Servér i gryden pyntet med frisk basilikum.