Kyllingeorecchiette Alfredo
af Le Creuset
SVÆRHEDSGRAD: Enkel
FORBEREDELSESTID: Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID: Under 30 minutter
ANTAL PERSONER: 2-4
Ingredienser
- 300 g kyllingebrystfilet
- 2-3 spsk olivenolie
- 1/2 tsk sød paprika
- 1-2 tsk friske urter (f.eks. oregano, basilikum, timian, rosmarin, salvie), finthakket
- Salt og friskkværnet sort peber
- 1 spsk smør
- 1 lille løg, skåret i tern
- 1-2 fed hvidløg, hakket
- 5 dl hønsefond
- 250 g orecchiettepasta
- 75 ml fløde
- 50 g parmesanost, fintrevet
- Fintrevet skal og saft fra 1 citron
- 1 håndfuld frisk babyspinat
- 1 håndfuld frisk, hakket basilikum til pynt
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrysterne i halve på langs. Smør dem i 1 spsk olivenolie, paprika, hakkede urter og krydr med salt og peber.
- Varm 1 spsk olivenolie i en gryde ved middel varme. Tilsæt kyllingebryststrimlerne, og svits i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldenbrune. Tag dem af varmen og sæt til side.
- Smelt smørret i gryden. Sautér løg og hvidløg, til de er gennemsigtige. Tilsæt lidt af hønsebouillonen, rør rundt, og tilsæt derefter resten. Bring i kog, tilsæt pastaen, og kog under omrøring i ca. 5 minutter, til den er let blødgjort.
- Rør fløde, parmesan, citronskal, citronsaft og lidt salt og peber i. Læg kyllingen oven på pastaen, læg låg på, og lad det simre i 10-15 minutter (eller efter anvisning på pakken), til kyllingen er gennemstegt og pastaen al dente.
- Tag kyllingen af igen, rør babyspinat i pastaen, og læg derefter kyllingen tilbage. Servér i gryden pyntet med frisk basilikum.