Det danske Bagerlandshold fortsætter med at overraske med deres fantastiske opskrifter på forskelligt bagværk. Her er en fantastisk udfordring for alle, der har en lille bager i maven; mango og passions twistere! Her skal der laves bløddej i to forskellige farver, mango og passions fyld og florentin bunde. God arbejdslyst og velbekomme!
Mango & -Passionstwistere
Florentinerbunde
Ingredienser (8 g pr stk) :
- 85 g sukker
- 46 g smør
- 46 g glucose
- 15 g mel
- 90 g knuste mandelsplinter
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienserne til en ensartet masse.
- Rul massen så tyndt ud som muligt.
- Udstikkes i en størrelse af 6,5Ø, 8 g pr stk.
- Bages ved 190 grader i 8 minutter.
Bløddejsringe
Ingredienser til almindelig bløddej:
- 160 g sødmælk
- 114 g vand
- 45 g æg
- 42 g gør
- 100 g brun farin
- 8 g salt
- 667 g hvedemel
- 93 g smør
- 9 g appelsinskal
Ingredienser til chokolade bløddej:
- 46 g mørk chokolade 70%
- 16 g kakao pulver
- 22 g vand
- 16 g sukker
- 52 g bløddej
- 490 g bløddej
Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienser i en skål.
- Brug en thermomixer til at mixe ingredienserne sammen. 5 minutter i 1. gear, derefter 5 minutter i 2. gear.
- Begge dejblandinger hæver ved ca. 28 grader i cirka 1,5-2 timer.
- Snoning:
- chokobløddej rulles 1x4 og ud på ca. 20 x 30 cm.
- 522g bløddej rulles 1x4 og ud på ca. 20 x 30 cm.
- lægges sammen og rulles ud på ca. 30 x 40 og skæres over så det danner 2 lag
- chokobløddej og 2 lag bløddej.
- rulles ned på ca. 2,9 mm.
- Skæres i bånd 1,5 cm tykkelse i bredden, 25g pr stk.
- snoes 3 gange og samles i samme farvede ender.
- Restdej rulles ud på 0 mm, stikkes ud til formen størrelse, (6,5 Ø) 3 g.
- Bunden lægges ovenpå florentinerbundene.
- De snoede ringe sættes på bundene.
- Cremefyld laves og kommes i før bagning!
Fyldning til mango og passions twistere
Ingredienser til vaniljecreme (11 g pr stk) :
- 335 g sødmælk
- 265 g fløde
- 190 g æggeblomme
- 45 g maizena
- 135 g sukker
- 1½ vaniljestang, bourbon
- 1g xantana
Ingredienser til passionsfrugtsfyldning (17 g pr stk) :
- 400 g mangopure
- 170 g passionspure
- 145 g sukker
- 7 g citras
- 9,6 g gellan
- 1,2 g pektin
- 30 g sukker til pektindelen
Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienser til vaniljecremen i thermomixeren og bland det sammen. Det er vigtigt at det kommer op på 75 grader.
- Dernæst støber man vaniljecremen i en lille halvkugle silikoneform, og indfryser den.
- Når vaniljecremen er indfrosset, så laver man sin mango og passionscreme (ligesom vaniljecremen – på thermomixeren og samme temperatur) og fylder det halvvejs op, i nogle lidt større halvkugleforme – også i silikone.
- Inden de sættes i fryseren, tager man den indfrossede vaniljecreme, og stopper ned i, så man har passions/mango cremen yderst og vaniljecremen inden i midten.
- Herefter sætter man formene med begge cremer i fryseren og når de er -18 grader, så plokkes de ud, og stoppes ned i færdighævede bløddejsstykker.
- Pensles med æg før bagning.
- Sættes i en forvarmet ovn på 180 grader (der skrues ned til 170 grader, når de sættes ind). Bagetid c. 12 minutter.
- Efter bagning pensles lidt sukkervand på.