Mango- & Passionstwistere - Opskrift af Bagerlandsholdet

Det danske Bagerlandshold fortsætter med at overraske med deres fantastiske opskrifter på forskelligt bagværk. Her er en fantastisk udfordring for alle, der har en lille bager i maven; mango og passions twistere! Her skal der laves bløddej i to forskellige farver, mango og passions fyld og florentin bunde. God arbejdslyst og velbekomme! 

 

Mango & -Passionstwistere

Florentinerbunde

Ingredienser (8 g pr stk) :

  • 85 g sukker
  • 46 g smør
  • 46 g glucose
  • 15 g mel
  • 90 g knuste mandelsplinter

 

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne til en ensartet masse.
  2. Rul massen så tyndt ud som muligt.
  3. Udstikkes i en størrelse af 6,5Ø, 8 g pr stk.
  4. Bages ved 190 grader i 8 minutter.

 

Bløddejsringe

Ingredienser til almindelig bløddej:

  • 160 g sødmælk
  • 114 g vand
  • 45 g æg
  • 42 g gør
  • 100 g brun farin
  • 8 g salt
  • 667 g hvedemel
  • 93 g smør
  • 9 g appelsinskal

 

Ingredienser til chokolade bløddej:

  • 46 g mørk chokolade 70%
  • 16 g kakao pulver
  • 22 g vand
  • 16 g sukker
  • 52 g bløddej
  • 490 g bløddej

 

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienser i en skål.
  2. Brug en thermomixer til at mixe ingredienserne sammen. 5 minutter i 1. gear, derefter 5 minutter i 2. gear.
  3. Begge dejblandinger hæver ved ca. 28 grader i cirka 1,5-2 timer.
  4. Snoning:
    • chokobløddej rulles 1x4 og ud på ca. 20 x 30 cm.
    • 522g bløddej rulles 1x4 og ud på ca. 20 x 30 cm.
    • lægges sammen og rulles ud på ca. 30 x 40 og skæres over så det danner 2 lag
    • chokobløddej og 2 lag bløddej.
    • rulles ned på ca. 2,9 mm.
  5. Skæres i bånd 1,5 cm tykkelse i bredden, 25g pr stk.
  6. snoes 3 gange og samles i samme farvede ender.
  7. Restdej rulles ud på 0 mm, stikkes ud til formen størrelse, (6,5 Ø) 3 g.
  8. Bunden lægges ovenpå florentinerbundene.
  9. De snoede ringe sættes på bundene.
  10. Cremefyld laves og kommes i før bagning!

 

Fyldning til mango og passions twistere

Ingredienser til vaniljecreme (11 g pr stk) :

  • 335 g sødmælk
  • 265 g fløde
  • 190 g æggeblomme
  • 45 g maizena
  • 135 g sukker
  • 1½ vaniljestang, bourbon
  • 1g xantana

Ingredienser til passionsfrugtsfyldning (17 g pr stk) :

  • 400 g mangopure
  • 170 g passionspure
  • 145 g sukker
  • 7 g citras
  • 9,6 g gellan
  • 1,2 g pektin
  • 30 g sukker til pektindelen

 

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienser til vaniljecremen i thermomixeren og bland det sammen. Det er vigtigt at det kommer op på 75 grader.
  2. Dernæst støber man vaniljecremen i en lille halvkugle silikoneform, og indfryser den.
  3. Når vaniljecremen er indfrosset, så laver man sin mango og passionscreme (ligesom vaniljecremen – på thermomixeren og samme temperatur) og fylder det halvvejs op, i nogle lidt større halvkugleforme – også i silikone.
  4. Inden de sættes i fryseren, tager man den indfrossede vaniljecreme, og stopper ned i, så man har passions/mango cremen yderst og vaniljecremen inden i midten.
  5. Herefter sætter man formene med begge cremer i fryseren og når de er -18 grader, så plokkes de ud, og stoppes ned i færdighævede bløddejsstykker.
  6. Pensles med æg før bagning.
  7. Sættes i en forvarmet ovn på 180 grader (der skrues ned til 170 grader, når de sættes ind). Bagetid c. 12 minutter.
  8. Efter bagning pensles lidt sukkervand på.