MISO-KAGEMÆND

Sprøde, aromatiske småkager med perfekt balance mellem sødt, salt og mild umami. En anderledes, smagfuld kagefigur, der både overrasker og imponerer.

 

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 spsk lys eller hvid miso
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg (str. M)
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron

 

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør, sukker, brun farin og miso sammen, til massen er lys og cremet.
  2. Tilsæt æg og vaniljesukker, og pisk kort.
  3. Bland hvedemel, bagepulver og natron i en skål, og rør det i dejen.
  4. Saml dejen, form den til en flad skive, og læg den på køl i minimum 30 minutter (gerne 1 time), så den bliver fast og nem at rulle.
  5. Rul dejen ud på et let melet bord til ca. 2–3 mm tykkelse.
  6. Stik små kagemænd ud med en udstiksform, og læg dem på en bageplade.
  7. Bag ved 180°C varmluft i 8–10 minutter, til kanterne netop bliver let gyldne.
  8. Lad dem afkøle på rist i ca. 5 minutter.

 

Tips

  • Hvis dejen bliver for blød, så giv den lidt ekstra tid på køl.
  • Dekorér med chokoladeknapper, glasur eller sesamfrø.
  • Mørk miso giver en dybere og kraftigere smag, lys miso en mild, karamelliseret tone.