Opskrift: Kirsebærtærte (CLAUFOUTIS)

Kirsebærtærte (CLAUFOUTIS)

Selvom hvis sæsonen for kirsebær er ved at være gået på held, så går denne skønne opskrift fra Det Danske Bagerlandshold aldrig af sæson! Glæd din familie eller gæster med denne skønne kirsebærtærte, der kan laves både med friske og syltede kirsebær.

Ingredienser

  • 4 stk.             Hele æg.
  • 2 stk.             Æggeblommer
  • 2 g.                Salt (Maldon flagesalt)
  • 65 g.              Mørk rom
  • 100 g.            Sukker
  • 145 g.            Hvedemel
  • 480 g.            Sødmælk

 

  • 600 g. friske udstenede kirsebær eller syltede og drænet amarena kirsebær

 

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen til en ensartet masse.
  2. Tilsæt salt.
  3. Tilsæt hvedemel og bland grundigt.
  4. Tilsæt lidt af sødmælken lidt efter lidt, så det ikke klumper.
  5. Tilsæt rom og pisk massen ensartet.
  6. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  7. 1 stk. springform Ø 20 cm smøres grundigt med blødt smør.
  8. Hæld 500 g. dej i formen og bag bunden ved 180°c i 15 min.
  9. Så snart bunden kommer ud af ovnen, tilsættes de klargjorte kirsebær og den resterende masse hældes ovenpå.
  10. Kagen bages yderligere ved 180°c i 15 min.
  11. Efter afkøling drysses kagen med flormelis og lidt friske bær placeres på toppen.