Det er blevet tid til Nordic Cup - De Nordiske Bagermesterskaber, og her hos H.W.Larsen følger vi vores venner på Det Danske Bagerlandshold tæt. Vi har eksklusivt fået lov til at bringe de opskrifter, holdet bruger undervejs - og her kommer Verdens Bedste Baguettes!
Bagerlandsholdets Baguettes til Nordic Cup
Fordej
Ingredienser:
- Hvedemel (1000 g.)
- Vand (1000 g.)
- Gær (5 g.)
Fremgangsmåde:
- Rør ingredienserne sammen
- Lad dem hvile i 16-18 timer ved stuetemperatur (25°C)
Grunddej
Ingredienser:
- Fransk Hvedemel (2600 g.)
- Hvedesurdej (600 g.)
- Vand (1500 g.)
- Lys Aktiv Maltextrakt - Barlex (160 g.)
- Gær (10 g.)
- Salt (94 g.)
Fremgangsmåde:
- Fordejen røres med alle ingredienser undtagen salt i 6 minutter på langsom indstilling
- Der røres nu i 5 minutter hurtigt - de sidste 3 minutter tilsættes saltet
- Lad dejen ligge i plastbeholder i 1,5 time ved stuetemperatur (25°C)
- Ælt dejen igennem og lad ligge yderligere 60 minutter
- Afvej stykker på 340 g. og form dem til aflange baguettes, ca. 50 cm.
- Tildæk med klæder og stil dem på køl i 20 minutter
- Dæk dem med plastik og lad dem tørraske i raskeskab i 45-60 minutter
- Sæt dine baguettes i en 280°C varm ovn og sænk temperaturen til 250°C
- Bag dem i ca. 18 minutter
- Tilfør damp i 15 sekunder og åben spjældet efter de første 14 minutter