Det er blevet tid til Nordic Cup - De Nordiske Bagermesterskaber, og her hos H.W.Larsen følger vi vores venner på Det Danske Bagerlandshold tæt. Vi har eksklusivt fået lov til at bringe de opskrifter, holdet bruger undervejs - her er opskriften på en dejligt sød Choco Rubus til kaffen.
Bagerlandsholdets Choco Rubus
Ingredienser:
- Hvedemel (750 g.)
- Æg (450 g.)
- Sukker (70 g.)
- Gær (30 g.)
- Salt (15 g.)
- Smør (525 g.)
- Frysetørrede hindbær (200 g.)
- Chokolade Callets 57% (200 g.)
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser, undtagen hindbær og chokolade røres sammen i 4 minutter på langsom indstilling
- Herefter røres i 4 minutter på hurtig indstilling - hindbær og chokolade tilsættes til sidst
- Lad dejen hvile i 12-14 timer på køl
- Vej dejen af i enten 60 g. for små brød eller 240 g. for større brød
- Brøddene formes til rnde kugler og lægges i riflede forme
- Brøddene sættes i raskeskab i 60-70 minutter
- Sæt dem i en 200ºC varm ovn og bag i 10-12 minutter
Vil du gøre din Choco Rubus endnu mere lækker, kan du bruge en eller begge af de søde tilføjelser herunder:
Sukkerdej
Ingredienser:
- Hvedemel (340 g.)
- Smør (204 g.)
- Salt (4 g.)
- Sukker (128 g.)
- Mandelmel (44 g.)
- Æggeblommer (76 g.)
Fremgangsmåde:
- Rør alle ingredienser sammen
- Rul ud til 2 mm. tyk
- Stik ud i runde cirkler og placer oven på Choco Rubus inden de bages, for en sprød overflade
Hindbærtrøffel
Ingredienser:
- Fløde (125 g.)
- Hindbærpuré (125 g.)
- Chokolade (250 g.)
- Glukose (50 g.)
- Smør (25 g.)
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser røres sammen
- Trøffelen kan sprøjtes ind i de bagte Choco Rubus fra bunden for at give et lækkert fyld