Choco Rubus opskrift

Choco Rubus – sød forkælelse fra Det Danske Bagerlandshold

Choco Rubus kombinerer mørk chokolade med syrlige hindbær i et uimodståeligt, sødt brød, der passer perfekt til kaffen. Det Danske Bagerlandshold har delt denne eksklusive opskriftskat med os, og nu kan du selv bage som en ægte mesterbager derhjemme.


Sådan laver du Bagerlandsholdets Choco Rubus

 

Ingredienser:

  • Hvedemel (750 g.)
  • Æg (450 g.)
  • Sukker (70 g.)
  • Gær (30 g.)
  • Salt (15 g.)
  • Smør (525 g.)
  • Frysetørrede hindbær (200 g.)
  • Chokolade Callets 57% (200 g.)

 

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser, undtagen hindbær og chokolade røres sammen i 4 minutter på langsom indstilling
  • Herefter røres i 4 minutter på hurtig indstilling - hindbær og chokolade tilsættes til sidst
  • Lad dejen hvile i 12-14 timer på køl
  • Vej dejen af i enten 60 g. for små brød eller 240 g. for større brød
  • Brøddene formes til rnde kugler og lægges i riflede forme
  • Brøddene sættes i raskeskab i 60-70 minutter
  • Sæt dem i en 200ºC varm ovn og bag i 10-12 minutter

 

Vil du gøre din Choco Rubus endnu mere lækker, kan du bruge en eller begge af de søde tilføjelser herunder:

Sukkerdej

Ingredienser:

  • Hvedemel (340 g.)
  • Smør (204 g.)
  • Salt (4 g.)
  • Sukker (128 g.)
  • Mandelmel (44 g.)
  • Æggeblommer (76 g.)

 

Fremgangsmåde:

  • Rør alle ingredienser sammen
  • Rul ud til 2 mm. tyk
  • Stik ud i runde cirkler og placer oven på Choco Rubus inden de bages, for en sprød overflade

 

Hindbærtrøffel

Ingredienser:

  • Fløde (125 g.)
  • Hindbærpuré (125 g.)
  • Chokolade (250 g.)
  • Glukose (50 g.)
  • Smør (25 g.)

 

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser røres sammen
  • Trøflen kan sprøjtes ind i de bagte Choco Rubus fra bunden for at give et lækkert fyld

 

 


Udstyret du skal bruge: