Opskrift på Choco Rubus - Bagerlandsholdet til Nordic Cup

Det er blevet tid til Nordic Cup - De Nordiske Bagermesterskaber, og her hos H.W.Larsen følger vi vores venner på Det Danske Bagerlandshold tæt. Vi har eksklusivt fået lov til at bringe de opskrifter, holdet bruger undervejs - her er opskriften på en dejligt sød Choco Rubus til kaffen.

 

Bagerlandsholdets Choco Rubus

Ingredienser:

  • Hvedemel (750 g.)
  • Æg (450 g.)
  • Sukker (70 g.)
  • Gær (30 g.)
  • Salt (15 g.)
  • Smør (525 g.)
  • Frysetørrede hindbær (200 g.)
  • Chokolade Callets 57% (200 g.)

 

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser, undtagen hindbær og chokolade røres sammen i 4 minutter på langsom indstilling
  • Herefter røres i 4 minutter på hurtig indstilling - hindbær og chokolade tilsættes til sidst
  • Lad dejen hvile i 12-14 timer på køl
  • Vej dejen af i enten 60 g. for små brød eller 240 g. for større brød
  • Brøddene formes til rnde kugler og lægges i riflede forme
  • Brøddene sættes i raskeskab i 60-70 minutter
  • Sæt dem i en 200ºC varm ovn og bag i 10-12 minutter

 

Vil du gøre din Choco Rubus endnu mere lækker, kan du bruge en eller begge af de søde tilføjelser herunder:

 

Sukkerdej

Ingredienser:

  • Hvedemel (340 g.)
  • Smør (204 g.)
  • Salt (4 g.)
  • Sukker (128 g.)
  • Mandelmel (44 g.)
  • Æggeblommer (76 g.)

 

Fremgangsmåde:

  • Rør alle ingredienser sammen
  • Rul ud til 2 mm. tyk
  • Stik ud i runde cirkler og placer oven på Choco Rubus inden de bages, for en sprød overflade

 

Hindbærtrøffel

Ingredienser:

  • Fløde (125 g.)
  • Hindbærpuré (125 g.)
  • Chokolade (250 g.)
  • Glukose (50 g.)
  • Smør (25 g.)

 

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser røres sammen
  • Trøffelen kan sprøjtes ind i de bagte Choco Rubus fra bunden for at give et lækkert fyld