HW Larsens hjemmebager har endnu en gang været i køkkenet, og denne gang har projektet været romkugler og træstammer.
Denne opskrift på romkugler og træstammer er super nemme at følge, og de kan laves af alle, uanset niveau i et køkken. Så mangler man lidt hjemmelavet kage til kaffen, er dette to rigtig gode bud.
Opskrift på luksus romkugler/træstammer
Ingredienser:
- Kagerester (ren kage, må ikke indeholde creme eller mousse) (1 kg.)
- Revet marcipan (200 g.)
- Smeltet chokolade (200 g.)
- Kakaopulver (2 spsk.)
- Hindbærmarmelade (4 spsk.)
- Rom (2 spsk.)
- Mandelessens (2-3 spsk.)
Fremgangsmetode:
- Smuld kageresterne i en skål, og rør dem med en K-spade.
- Kom de resterende ingredienser i skålen, og rør godt til - smag evt. til.
- Benyt en portionsske til at fordele massen i lige store størrelser, og tril dejen til kugler.
- Vend herefter kuglerne i krymmel eller kokos.
- Romkuglerne skal opbevares på køl.
Opskrift på hjemmelavet choko-krymmel
Ingredienser:
- Pasteuriseret æggehvider (2 bægre)
- Kakaopulver (1,5 spsk.)
- Florsukker (400 g.)
Fremgangsmetode:
- Alle ingredienser kommes i en skål, og piskes sammen med en el-pisker, i ca. 5 minutter.
- Massen skal danne bløde toppe, når piskeriset tages op.
- Kom herefter massen i en sprøjtepose med en tyl nr. 1.
- Massen trykkes ud i lange lige linjer, og hakkes i stykker, når den er størknet.
Opskrift på marcipanbeklædning til træstammer
Ingredienser:
- Marcipan (375 g.)
- Glukose (0,5 dl)
- Florsukker (5 spsk.)
- Chokolade (300 g.)
Fremgangsmetode:
- Marcipan, glukose og florsukker røres sammen med en K-spade, og æltes herefter i hånden.
- Drys bordet med florsukker, og rul marcipanmassen ud, så den er ca. 30 cm lang og ca. 3 mm tyk.
- Massen, der også blev brugt til romkugler, rulles sammen til en stang på størrelse med en 5-krone og 30 cm lang, og lægges på marcipanen.
- Kanterne på den udrullede marcipan skæres til og pensles med vand.
- Marcipanen rulles herefter rundt om romkuglemassen, og skæres ud i en længde på ca. 6 cm.
- Temperer chokolade, f.eks. i en mikroovn. Lad den køre 10 sekunder ad gangen til temperaturen er 25 grader. herefter kun 5 sekunder ad gangen - rør godt i chokoladen mellem hver tur.
Den smeltede chokolade må max. komme op på 33 grader - ellers stivner chokoladen ikke.
- Dyp enderne af træstammerne i den smeltede chokolade, og læg dem på bagepapir.
- Træstammerne lægges og opbevares herefter på køl.
Du finder vores store udvalg af bageudstyr her.