Opskrift på Orange Rope - Bagerlandsholdet til Nordic Cup

Det er blevet tid til Nordic Cup - De Nordiske Bagermesterskaber, og her hos H.W.Larsen følger vi vores venner på Det Danske Bagerlandshold tæt. Vi har eksklusivt fået lov til at bringe de opskrifter, holdet bruger undervejs - her er opskriften på appelsinfrisk Orange Rope.

 

Bagerlandsholdets Orange Rope

Ingredienser:

  • Vand (500 g.)
  • Gær (62 g.)
  • Hvedemel (1250 g.)
  • Sukker (250 g.)
  • Saltet smør (225 g.)
  • Salt (9 g.)
  • Æg (40 g.)
  • Økologiske appelsiner (skallen af 4 stk)

 

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet ved stuetemperatur
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør i 6 min på langsom indstilling
  3. Rør i yderligere 3 minutter hurtigt
  4. Vej dejen af i portioner - enten 80 g. for små brød eller 320 g. for større brød
  5. Lad dejen hvile i 15 minutter på køkkenbordet
  6. Stil de afvejede stykker på køl og lad dem hvile i 60 minutter
  7. Del hvert dejstykke i 2 og rul til lange pølser
  8. Flet de 2 stykker sammen i en 4-fletning
  9. Stil de flettede brød i raskeskabet ved 25ºC i 60-70 minutter
  10. Sæt brødene i en 220ºC varm ovn og bag dem i 6-7 minutter
  11. Se nedenfor, for opskrift på Flarn

 

Flarn

Ingredienser:

  • Fondant (600 g.)
  • Glukose (300 g.)
  • Smør (30 g.)
  • Syltet appelsinskal (50 g.)

 

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienser røres sammen
  2. Påføres de bagte Orange Rope som en glaze, for smag og blankhed