Det er blevet tid til Nordic Cup - De Nordiske Bagermesterskaber, og her hos H.W.Larsen følger vi vores venner på Det Danske Bagerlandshold tæt. Vi har eksklusivt fået lov til at bringe de opskrifter, holdet bruger undervejs - her er opskriften på appelsinfrisk Orange Rope.
Bagerlandsholdets Orange Rope
Ingredienser:
- Vand (500 g.)
- Gær (62 g.)
- Hvedemel (1250 g.)
- Sukker (250 g.)
- Saltet smør (225 g.)
- Salt (9 g.)
- Æg (40 g.)
- Økologiske appelsiner (skallen af 4 stk)
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vandet ved stuetemperatur
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør i 6 min på langsom indstilling
- Rør i yderligere 3 minutter hurtigt
- Vej dejen af i portioner - enten 80 g. for små brød eller 320 g. for større brød
- Lad dejen hvile i 15 minutter på køkkenbordet
- Stil de afvejede stykker på køl og lad dem hvile i 60 minutter
- Del hvert dejstykke i 2 og rul til lange pølser
- Flet de 2 stykker sammen i en 4-fletning
- Stil de flettede brød i raskeskabet ved 25ºC i 60-70 minutter
- Sæt brødene i en 220ºC varm ovn og bag dem i 6-7 minutter
- Se nedenfor, for opskrift på Flarn
Flarn
Ingredienser:
- Fondant (600 g.)
- Glukose (300 g.)
- Smør (30 g.)
- Syltet appelsinskal (50 g.)
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser røres sammen
- Påføres de bagte Orange Rope som en glaze, for smag og blankhed