PUMPKIN CHEESECAKE
Skyd Halloween igang med en uhyggelig lækker temakage fra Det Danske Bagerlandhold. Men en krydret grahamkiksebund og et fyldigt og cremet fyld, er denne cheesecake en sikker vinder og et godt bud på den perfekte Halloween-dessert. Mangler du flere lækre opskrifter til Halloween, så prøv at tage et kig på en lækker smækker græskar-suppe her som du med fordel kan varme dig på når efterårsvejret byder på regn, rusk og kulde.
INGREDIENSER
Bunden
- 150 g. Digestive-kiks
- 45 g. smør
- 1 tsk. pumpkin pie spice
*Pumpkin pie spice*
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 0,5 tsk. stødt nellike
- 1 knivspids stødt muskatnød
Sukkersyltet græskar
- 2 stk. hokkaido græskar
- 500 g. vand
- 500 g. sukker
Pumpkin cheesecake fyld
- 600 g. flødeost
- 100 g. flormelis
- 450 g. fløde
- 700 g. blendet græskar
- 8 bl. husblas
- Saft fra 2 stk. citroner
FREMGANGSMETODE
Sukkersyltet græskar
(Dagen før)
- Kog sukker og vand klart
- Skræl hokkaido græskarrene med en god skarp kniv
- Skær dem i små tern og kom dem i en bøtte
- Derefter hældes den varme lage over græskarrene, lad dem køle og sæt låg på
- Opbevar græskarrene i køleskabet natten over
Bund
- Bland pumpkin pie spice godt sammen
- Blend kiksene i en blender
- Smelt smørret og bland alle ingredienserne sammen
- Kom massen i en rund form, som er foret med kagefolie og pres den godt ud
- Stilles på køl i 1 -2 timer
Cheesecake fyld
- Læg husblas i blød
- Pisk flødeost klumpfrit og tilsæt flormelis
- Blend græskarene godt i en blender
- Derefter tilsættes græskarpuréen til flødeosten sammen med saft og skal fra citronerne.
- Fløden piskes til let skum
- Smelt husblas, som vendes i cheesecake blandingen, hvorefter flødeskummet vendes i.
- Kom det hele i formen og denne stilles på køl i 3-4 timer.