Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret.
Kog rabarberne sammen med sukker, vand og den tomme vaniljestang i ca. 15 minutter.
Tag gryden af varmen og lad blandingen køle af.
Sigt saften over i en skål og stil den i køleskabet, indtil den er helt kold.
Kør den kolde saft på en ismaskine til den har sorbetkonsistens. Tiden varierer afhængigt af maskine.
Sorbeten er nu klar til servering.
Tips
Resterne af rabarberne (det som sigtes fra) kan bruges som marmelade – f.eks. som bund under sorbeten.
Server med karamelliseret hvid chokolade: Bag hvid chokolade i ovnen ved 200°C i 8 minutter.
Prøv med råsyltede rabarber: Vend små stykker rabarber med sukker og lad dem trække.
Lav sprøde rabarberchips: Skær rabarber i tynde strimler, kog dem kort i en sukkersirup (1 dl vand + 1 dl sukker), og tør dem derefter ved 70°C i ca. 3 timer.