Rabarbersorbet

 

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 800 g rabarber, skåret i tern
  • ½ liter vand

 

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret.
  2. Kog rabarberne sammen med sukker, vand og den tomme vaniljestang i ca. 15 minutter.
  3. Tag gryden af varmen og lad blandingen køle af.
  4. Sigt saften over i en skål og stil den i køleskabet, indtil den er helt kold.
  5. Kør den kolde saft på en ismaskine til den har sorbetkonsistens. Tiden varierer afhængigt af maskine.
  6. Sorbeten er nu klar til servering.

 

Tips

  • Resterne af rabarberne (det som sigtes fra) kan bruges som marmelade – f.eks. som bund under sorbeten.
  • Server med karamelliseret hvid chokolade: Bag hvid chokolade i ovnen ved 200°C i 8 minutter.
  • Prøv med råsyltede rabarber: Vend små stykker rabarber med sukker og lad dem trække.
  • Lav sprøde rabarberchips: Skær rabarber i tynde strimler, kog dem kort i en sukkersirup (1 dl vand + 1 dl sukker), og tør dem derefter ved 70°C i ca. 3 timer.