Italiensk madbrød opskrift

Italiensk madbrød – smag, tradition og fællesskab i hver bid

Brød er en vigtig del af måltidet i Italien, og italienerne er kendt for deres lækre madbrød, der varierer fra egn til egn. Traditionelt blev der bagt store brød, som man brød ved bordet i stedet for at skære dem – en venlig og hjertelig gestus, der skulle minde om fællesskab og det at dele.

Derfor deler vi nu Bagerlandsholdets opskrift på det italienske madbrød – så du også kan bringe lidt italiensk varme og smag til bordet!


Dag 1 - Fordejen:

Ingredienser: 

  • Hvedemel (250 g.)
  • Vand (ca. 20°c) (250 g.)
  • Gær (1 g.)

 

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienser røres sammen til en klumpfri masse, og henstilles tildækket ved stuetemperatur.

 

Dag 2 - Grunddej:

Ingredienser: 

  • Italiensk hvedemel (325 g.)
  • Speltmel (175 g.)
  • Vand (ca. 20°c) (375 g.)
  • Soltørrede tomater, drænet for olie. (175 g.)
  • Fetaost i tern, drænet for vand. (250 g.)
  • Skyllet rucola (50 g.)
  • Havsalt (19 g.)
  • Gær (2 g.)

Fremgangsmåde:

  1. Havsalt, rucola, drænet feta, og drænede soltørrede tomater vejes af og sættes til side.
  2. Alle øvrige ingredienser æltes på røremaskinen med dejkrog, ved laveste hastighed i 6 minutter.
  3. Herefter æltes dejen ved højeste hastighed i 3 minutter.
  4. Havsalt tilsættes, og dejen æltes i yderlige 3 minutter, indtil dejen slipper kanterne.
  5. Efterfølgende tilsættes rucola, fetaost og de soltørrede tomater, og der æltes langsomt sammen i ca. 1 minut.
  6. Dejen kommes i en oliesmurt plastikbeholder, og sættes på køl til næste dag.
  7. Dagen efter tages dejen ud, ca. 2 timer før forarbejdning.
  8. Drys fin durum mel ud på bordet, og vend dejen ud derpå.
  9. Dejen afvejes i lange strimler á  750 gram, og twistes derefter til kranse.
  10. Brødene sættes på bagepapir, og skal hviles i ca. 20 minutter med et klæde over.
  11. Lige inden brødene sættes i ovnen, drysses lidt maldon flagesalt på.
  12. Ovnen opvarmes til maksimum.
  13. Bagepapiret trækkes af bagepladen, og direkte ind på den varme stenplade. Kom lidt koldt vand på en varm bageplade i bunden af ovnen, og luk lågen hurtigt.
  14. Bag brødene ved 230°c i ca. 35-40 minutter, alt efter ovn type.

Udstyret du skal bruge: