Sådan laver du Bagerlandsholdets rustikke gulerodsstykker

Bagerlandsholdets opskrift på gulerodsstykker, er til dig som gerne vil gøre lidt mere ud af enten morgenbordet, eller den hurtige snack op ad dagen. De rustikke og mørke stykker ligger en god bund, så man bliver klar til dagens aktiviteter - og så er de oven i købet nemme at lave!

 

Rustikke gulerodsstykker

Dag 1 - Fordej

Ingredienser:

  • Hvedemel (250 g.)
  • Vand (ca. 20°c) (250 g.)
  • Gær (1 g.)

 

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienser røres sammen til en klumpfri masse, og henstilles tildækket ved stuetemperatur.

 

Dag 2 - Grunddej

Ingredienser:

  • Italiensk hvedemel (362 g.)
  • Fuldkornshvedemel (137 g.)
  • Vand (ca. 20°c) (250 g.)
  • Gulerodspuré (145 g.)
  • Græskarkerner (100 g.)
  • Salt (21 g.)
  • Gær (3 g.)

 

Fremgangsmåde:

  1. Græskarkernerne ristes i ovnen ved 180°c i ca. 10 minutter.
  2. Gulerødderne skrælles og laves til puré på blenderen.
  3. Vand, fordej, mel, gær og puré kommes i en skål, og æltes sammen med en dejkrog i 6 minutter, ved laveste hastighed.
  4. Herefter æltes dejen ved høj hastighed i 3 minutter.
  5. Salt tilsættes og dejen æltes yderligere ved høj hastighed i 2 minutter.
  6. De ristede og nedkølede græskarkerner tilsættes og æltes kun lige ind i dejen.
  7. En høj plastikbøtte  olieres med lidt olivenolie, dejen kommes ned i, og bliver sat på køl med låg på, i 16-18 timer.
  8. Dagen efter tages dejen ud 2 timer inden den skal forarbejdes.
  9. Forvarm ovnen til 250°c med en bagesten i.
  10. Den tempererede dej hældes ud på et melet bord, hvorefter der skæres små firkantede stykker ud, på ca. 100 g.
  11. Sæt stykkerne på bagepapir, og lad dem hvile i ca. 10 minutter.
  12. Bagepapiret trækkes af bagepladen, og sættes direkte ind på den varme stenplade.
  13. Kom lidt koldt vand på en varm bageplade i bunden af ovnen, og luk lågen hurtigt.
  14. Bag stykkerne ved 230°c i ca. 10-12 minutter, alt efter hvor sprøde man ønsker sine gulerodsstykker.

 

Du finder vores store udvalg af bageudstyr her.