Sådan laver du Det Danske Bagerlandsholds Jordbærtærte

Sol, sommer og masser af friske, danske jordbær - hvad kan være bedre? Derfor har vi snakket med vores venner i Det Danske Bagerlandshold og fået opskriften på Danmarks bedste jordbærtærte, se bare her:

 

Bagerlandsholdets Jordbærtærte

Ingredienser til 1 stk. kage:

  • Mørdej (ca. 200 g.)
  • Mazarinmasse (500 g.)
  • Vaniljecreme (150 g.)
  • Flødeskum (100 g.)
  • Ren rå marcipan
  • Pasteuriseret æggehvide
  • Smeltet mørk chokolade 70%
  • Masser af friske jordbær

 

Fremgangsmåde:

  1. 1 stk. riflet tærteform med slip let belægning smøres let.
  2. Mørdejen rulles ud i en tykkelse på ca. 3 mm. hvorefter den rulles udover formen, og kommes omhyggeligt ned i.
  3. Bunden prikkes med en gaffel eller lign.
  4. Kom 500 g. af den færdigrørte mazarinmasse ned i formen, og fordel massen jævnt.
  5. Bunden bages ved 175°c i ca. 30 min.
  6. Herefter kommes bunden på frost, indtil den er helt kold.
  7. En lille smule ren rå marcipan røres op med lidt past. æggehvider, indtil den har en sprøjtbar konsistens.
  8. Brug en riftlet tyl, og sprøjt en krans af marcipanmasse rundt langs kanten, og bag bunden i ca. 3 – 4 min. ved 235°c indtil marcipanmassen er let gylden.
  9. Herefter sættes bunden på frost igen.
  10. På den afkølede bund, pensles smeltet mørk chokolade (gerne 70%)
  11. Vaniljecremen piskes glat, inden den blandes med det piskede flødeskum.
  12. Sprøjt den færdiglavede creme på bunden i en spiral.
  13. Jordbærrene skylles, hvorefter de tørre i en sigte.
  14. Pil toppen af jordbærrene, og halver dem, hvorefter de placeres på cremen.
  15. Sæt din jordbærtærte på køl, indtil den skal serveres.

 

Mørdej

Ingredienser:

  • Hvedemel (150 g.)
  • Smør (100 g.)
  • Flormelis (50 g.)
  • Æg (20 g.)
  • Vaniljesukker (2 g.)

 

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser blandes i en skål med håndkraft eller på en lille røremaskine.
  • Dejen røres sammen, indtil den er ensartet og homogen.
  • Herefter pakkes den i pose, og sættes på køl, indtil brug.

 

Mazarinmasse

Ingredienser:

  • Ren rå marcipan (100 g.)
  • Rørsukker (100 g.)
  • Smør (100 g.)
  • Æg (100 g.)
  • Hvedemel (30 g.)

 

Fremgangsmåde:

  1. Bland marcipan og sukker til en ensartet masse.
  2. Tilsæt smørret lidt efter lidt.
  3. Tilsæt æggene lidt efter lidt.
  4. Til sidst tilsættes melet, og massen røres ensartet.

 

Vaniljecreme

Ingredienser:

  • Sødmælk (500 g.)
  • Sukker (125 g.)
  • Æggeblommer (80 g.)
  • Saltet smør (50 g.)
  • Majsstivelse (50 g.)
  • Vaniljesukker (10 g.)

 

Fremgangsmåde:

  1. Sødmælk og halvdelen af sukkeret bringes i kog
  2. Det resterende sukker, æggeblommer, majsstivelse og vaniljesukker piskes til en klumpfri masse
  3. Når sukkermælken koger, kommes ca. 1/4 over i vællingen og der blandes godt
  4. Herefter kommes vællingen tilbage i gryden, og det hele bringes i kog under piskning
  5. Når cremen koger, skrues ned for varmen og det skal simre i 2-3 minutter
  6. Tag gryden af varmen, tilsæt smøret i små stykker og rør cremen glat med smøret
  7. Cremen hældes i en metalskål eller metalbakke, og der kommes film over. Filmen skal helt ned og røre cremen
  8. Sæt cremen på køl
  9. Dagen efter piskes cremen glat før den blandes med flødeskum