Sådan laver du det danske bagerlandsholds varme hveder

I morgen er det store bededag, hvilket betyder at der i aften skal spises varme hveder! Det danske bagerlandshold har været så venlige, at dele deres opskrift på hveder med os. Husk at nyd dem varme, med smør og eventuelt syltetøj - velbekomme!

 

Varme hveder

Fordej

Ingredienser:

  • Hvedemel (100 g.)
  • Vand (100 g.)
  • Gær (1 g)

 

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæret i vandet.
  2. Bland melet i, og rør godt sammen.
  3. Lad dejen hvile i 16-18 timer ved stuetemperatur.

 

Grunddej

Ingredienser:

  • Hvedemel (1010 g.)
  • Vand (322 g.)
  • Kardemomme (6 g.)
  • Gær (22 g.)
  • Sukker (78 g.)
  • Salt (12 g.)
  • Æg (104 g.)
  • Smør (166 g.)

 

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæret i vandet.
  2. Tilsæt hvedemel, kardemomme, sukker, salt, æg, smør og vandet med gær, i fordejen.
  3. Rør massen langsomt rundt i ca. 6 minutter.
  4. Efterfølgende røres massen hurtigt rundt i ca. 4 minutter.
  5. Lad dejen hvile 20 minutter med et fugtigt klæde over.
  6. Del dejen op i stykker á ca. 80 gram per styk. Fold dem let runde, og lad dem hvile i 20 minutter.
  7. Form dejstykkerne helt runde og sæt dem tæt sammen på en bageplade.
  8. Lad dejstykkerne hæve sammen i 18 timer på køl, med en pose over.
  9. Efterfølgende bages stykkerne i ca. 16-18 minutter ved 200º grader.

 

Hvederne kan eventuelt pensles, inden de puttes i ovnen.