I morgen er det store bededag, hvilket betyder at der i aften skal spises varme hveder! Det danske bagerlandshold har været så venlige, at dele deres opskrift på hveder med os. Husk at nyd dem varme, med smør og eventuelt syltetøj - velbekomme!
Varme hveder
Fordej
Ingredienser:
- Hvedemel (100 g.)
- Vand (100 g.)
- Gær (1 g)
Fremgangsmåde
- Opløs gæret i vandet.
- Bland melet i, og rør godt sammen.
- Lad dejen hvile i 16-18 timer ved stuetemperatur.
Grunddej
Ingredienser:
- Hvedemel (1010 g.)
- Vand (322 g.)
- Kardemomme (6 g.)
- Gær (22 g.)
- Sukker (78 g.)
- Salt (12 g.)
- Æg (104 g.)
- Smør (166 g.)
Fremgangsmåde:
- Opløs gæret i vandet.
- Tilsæt hvedemel, kardemomme, sukker, salt, æg, smør og vandet med gær, i fordejen.
- Rør massen langsomt rundt i ca. 6 minutter.
- Efterfølgende røres massen hurtigt rundt i ca. 4 minutter.
- Lad dejen hvile 20 minutter med et fugtigt klæde over.
- Del dejen op i stykker á ca. 80 gram per styk. Fold dem let runde, og lad dem hvile i 20 minutter.
- Form dejstykkerne helt runde og sæt dem tæt sammen på en bageplade.
- Lad dejstykkerne hæve sammen i 18 timer på køl, med en pose over.
- Efterfølgende bages stykkerne i ca. 16-18 minutter ved 200º grader.
Hvederne kan eventuelt pensles, inden de puttes i ovnen.