Sådan laver du sommerens bedste kamben!

Vi har taget os en snak med BBQ Brothers om, hvordan man laver de aller bedste kamben, og deler her resultatet med jer. Så har du en indre grill feinschmecker gemt i maven, og tid til overs, så er det absolut værd at begive sig ud i. Velbekomme og god fornøjelse!

 

Sommerens bedste kamben

Ingredienser

Til rub

  • Lys moscovado sukker (60 g.)
  • Sød paprika (30 g.)
  • Chilipulver (1,5 spsk.)
  • Hvidløgspulver (1,5 spsk.)
  • Løgpulver (2 spsk.)
  • Cayennepeber (0,5 spsk.)
  • Fin salt (1 spsk.)
  • Friskkværnet sort peber (0,5 spsk.)

 

Til sauce

  • Heinz ketchup (130 g.)
  • Mørk moscovado sukker (35 g.)
  • Hvid eddike (150 g.)
  • Molasse (4 spsk.)
  • Worcestershire sauce (3 spsk.)
  • Chilipulver (0,5 spsk.)
  • Sød paprika (3 spsk.)
  • Løgpulver (1,5 spsk.)
  • Hvidløgspulver (2 spsk.)
  • Honning (80 g.)
  • Æbleeddike (3 spsk.)
  • Æblejuice (100 g.)

 

Til indpakning

  • Usaltet smør (3 tykke skiver)
  • Brun farin (30 g.)
  • Honning (12 g.)

 

Fremgangsmåde

Rub:

Bland alle de tørre krydderier i en skål, og drys udover kambenene i let og jævnt lag. Lad det sidde i 2 timer.

 

Sauce:

Bland alle ingredienserne i en gryde, og kog saucen op så den bliver god tyk. Man bestemmer selv hvor meget den skal reducere, men ca. til det halve.

 

I smokeren:

Sørg for at have en konstant temperatur på ca. 110-120º grader. Kambenene ligges på indirekte varme i 3 timer, uden nogen form for indpakning. Herefter pakkes de i stanniol med smør, honning og brunfarin. Kambenene skal have to timer mere, til de er ca. 93º i kødet. Efterfølgende åbnes stanniolen, og der smøres sauce på benene, som skal sidde i ca. 30 minutter - alt efter mørheden på kambenene.