Sodabrød med havregryn og saltet honningsmør

af Le Creuset

 

Ingredienser

  • 10 ml olivenolie
  • 780 g hvedemel
  • 120 g havremel
  • 120 g havregryn
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 875 ml kærnemælk
  • 2 spsk grovvalsede havregryn (til topping)

Til honningsmørret

  • 100 g saltet smør, blødt
  • Havsalt efter smag
  • 2 spsk honning

 

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Beklæd en rund gryde (ca. 24 cm) med bagepapir, dryp olivenolie i, og sæt til side.
  2. Kom alle tørre ingredienser i skålen på en røremaskine med dejkrog. Tilsæt langsomt kærnemælk, til der dannes en dej. Ælt, til dejen er blød og glat. Læg dejen i gryden, skær et kryds på toppen, drys havregryn over, og bag i 1 time. Fjern låget, og bag yderligere 15 minutter, til brødet er gyldent og en tandstik kommer ren op.
  3. Imens brødet bager, piskes smør, havsalt og honning sammen til en ensartet masse. Sæt til side.
  4. Tjek om brødet er færdigt ved at tage det ud af gryden og banke på bunden – det skal lyde hult. Server varmt med honningsmør.