Suppe med rosenkål

af Le Creuset

 


SVÆRHEDSGRAD: Middel
TILBEREDNINGSTID: Under 1 time
ANTAL PERSONER: 4-6


 

Ingredienser

  • 1 spsk kokosolie
  • 4 små løg (røde eller gule), skrællet og skåret i tern
  • 4 cm ingefær, skrællet og revet
  • 1,5 kg rosenkål, vasket og halveret + 200 g til pynt
  • 2 spsk karrypulver
  • 2 spsk rød karrypasta (valgfri)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 liter grøntsags- eller kyllingebouillon
  • 400 ml kokosmælk (1 dåse)
  • Saften fra en ½ citron
  • 1 spsk olivenolie

 

Fremgangsmåde

  1. Varm kokosolien i en gryde ved middel varme, og bløddgør løgene i ca. 10 minutter uden at de tager farve. Tilsæt ingefær, rosenkål, karrypulver og evt. rød karrypasta, og steg i 1 minut. Krydr med salt og peber, og hæld den varme bouillon i.
  2. Bring i kog, og lad det koge med låg i ca. 10 minutter. Tilsæt kokosmælken, og lad det simre ved middel varme i 20 minutter, eller indtil rosenkålene er bløde.
  3. Blend suppen til en glat konsistens, og tilsæt citronsaft.
  4. Til pynt: Fjern bladene fra rosenkålene, læg dem på en bageplade, dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Bag ved 200 °C i 8-10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys over suppen inden servering.