Tærter med havtorn, pecan og lakrids
Prøv kræfter med Det Danske Bagerlandsholds skræmmende og velsmagende opskrift på tærter med havtorn, pecan & lakrids. Spred (u)hyggen med disse lækre tærter som får tænderne til at løbe i vand på både vampyrer, spøgelser og zombies. Vi har flere uhyggeligt gode opskrifter til Halloween-festen, eller til når du er lækkerisulten. Se f.eks. Det Danske Bagerlandsholds opskrift på Pumpkin Cheesecake her.
INGREDIENSER:
Bund
- 65 g. smør
- 50 g. flormelis
- 100 g. hvedemel
- 25 g. pecan
- 50 g. æggeblommer
Havtorn curd
- 400 g. havtorn saft
- 6 æg
- 280 g. sukker
- 140 g. smør
- Saft fra 2 citroner
- 2 bl. husblas
Lakridsskum
- 200 g. sukker
- 35 g. vand
- 100 g. æggehvider
- 1-2 spsk. lakridspulver
FREMGANGSMETODE:
Bund
- Blend nødderne i en blender, rør det hele sammen til det samler sig
- Stilles på køl en time
- Rul bundene ud til ca 3 mm, kom dem i en perforeret tærteform
- Bundene bages på 180 grader i 10-15 min til de er let gyldne
Havtorn Curd
- Læg husblas i blød
- havtornsaft , æg, citronsaft og sukker varmes over vandbad, under omrøring til det tykner , smørret og husblasen tilsættes.
- Kom curden i en sprøjtepose og fyld i tærtebundene.
- Sæt tærterne på frost
Lakridsskum
- Vand og sukker koges til 120 grader.
- Æggehvider piskes stive og sukkerlagen hældes deri, tilsæt derefter lakridspulver.
- Pisk marengsen til den er kølet af.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl
- Tærterne tages ud fra og sprøjtes med marengs.
- Brug en brænder til at brænde marengsen på toppen