Tærter med havtorn, pecan & lakrids - Opskrift af Det Danske Bagerlandshold

 

Tærter med havtorn, pecan og lakrids

Prøv kræfter med Det Danske Bagerlandsholds skræmmende og velsmagende opskrift på tærter med havtorn, pecan & lakrids.  Spred (u)hyggen med disse lækre tærter som får tænderne til at løbe i vand på både vampyrer, spøgelser og zombies. Vi har flere uhyggeligt gode opskrifter til Halloween-festen, eller til når du er lækkerisulten. Se f.eks. Det Danske Bagerlandsholds opskrift på Pumpkin Cheesecake her.

 

INGREDIENSER:

Bund

  • 65 g. smør
  • 50 g. flormelis
  • 100 g. hvedemel
  • 25 g. pecan
  • 50 g. æggeblommer

 

Havtorn curd

  • 400 g. havtorn saft
  • 6 æg
  • 280 g. sukker
  • 140 g. smør
  • Saft fra 2 citroner
  • 2 bl. husblas

 

Lakridsskum

  • 200 g. sukker
  • 35 g. vand
  • 100 g. æggehvider
  • 1-2 spsk. lakridspulver

 

FREMGANGSMETODE:

Bund

  1. Blend nødderne i en blender, rør det hele sammen til det samler sig
  2. Stilles på køl en time
  3. Rul bundene ud til ca 3 mm, kom dem i en perforeret tærteform
  4. Bundene bages på 180 grader i 10-15 min til de er let gyldne

 

Havtorn Curd

  1. Læg husblas i blød
  2. havtornsaft , æg, citronsaft og sukker varmes over vandbad, under omrøring til det tykner , smørret og husblasen tilsættes.
  3. Kom curden i en sprøjtepose og fyld i tærtebundene.
  4. Sæt tærterne på frost

 

Lakridsskum

  1. Vand og sukker koges til 120 grader.
  2. Æggehvider piskes stive og sukkerlagen hældes deri, tilsæt derefter lakridspulver.
  3. Pisk marengsen til den er kølet af.
  4. Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl
  5. Tærterne tages ud fra og sprøjtes med marengs.
  6. Brug en brænder til at brænde marengsen på toppen

 

DET SKAL DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN: