Tomat- og limekraft med pocheret fisk

af Le Creuset

 


SVÆRHEDSGRAD: Middel
FORBEREDELSESTID: Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID: Under 1 time
ANTAL PERSONER: 4-6


 

Ingredienser

  • Olivenolie, til dryp
  • 3 skalotteløg eller små rødløg, skrællet og skåret i kvarte
  • 5 ml chilipuré
  • 70 g tomatpuré
  • 10–15 g røget paprika
  • 3 fed hvidløg, skrællet og skåret i tynde skiver
  • 2 x 400 g cherrytomater på dåse
  • 1 liter kyllingebouillon
  • Havsalt og friskkværnet sort peber, efter smag
  • 6 stk. à 100 g lysing (uden skind) eller anden egnet hvid fisk
  • Saft og fintrevet skal af 2 lime + ekstra til servering
  • Frisk koriander til pynt
  • Ristede tortillapandekager

 

Fremgangsmåde

  1. Varm en gryde op (ca. 28 cm i diameter) ved middel varme med lidt olivenolie. Steg skalotteløgene, til de er gyldne. Tilsæt chilipuré, tomatpuré og røget paprika, og steg, til det dufter. Tilsæt hvidløg, og sautér yderligere 2 minutter.
  2. Tilsæt cherrytomater på dåse og bouillon, og bring det hele i kog under omrøring. Skru ned, og lad det småkoge i ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber.
  3. Krydr fisken med salt og peber, og læg den forsigtigt ned i den småkogende kraft. Pocher i ca. 5 minutter, til fisken netop er gennemtilberedt.
  4. Sluk for varmen, smag til, og tilsæt limesaft og -skal. Server straks i dybe skåle med ristede tortillapandekager og et drys frisk koriander.