Tomat- og limekraft med pocheret fisk
af Le Creuset
SVÆRHEDSGRAD: Middel
FORBEREDELSESTID: Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID: Under 1 time
ANTAL PERSONER: 4-6
Ingredienser
- Olivenolie, til dryp
- 3 skalotteløg eller små rødløg, skrællet og skåret i kvarte
- 5 ml chilipuré
- 70 g tomatpuré
- 10–15 g røget paprika
- 3 fed hvidløg, skrællet og skåret i tynde skiver
- 2 x 400 g cherrytomater på dåse
- 1 liter kyllingebouillon
- Havsalt og friskkværnet sort peber, efter smag
- 6 stk. à 100 g lysing (uden skind) eller anden egnet hvid fisk
- Saft og fintrevet skal af 2 lime + ekstra til servering
- Frisk koriander til pynt
- Ristede tortillapandekager
Fremgangsmåde
- Varm en gryde op (ca. 28 cm i diameter) ved middel varme med lidt olivenolie. Steg skalotteløgene, til de er gyldne. Tilsæt chilipuré, tomatpuré og røget paprika, og steg, til det dufter. Tilsæt hvidløg, og sautér yderligere 2 minutter.
- Tilsæt cherrytomater på dåse og bouillon, og bring det hele i kog under omrøring. Skru ned, og lad det småkoge i ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber.
- Krydr fisken med salt og peber, og læg den forsigtigt ned i den småkogende kraft. Pocher i ca. 5 minutter, til fisken netop er gennemtilberedt.
- Sluk for varmen, smag til, og tilsæt limesaft og -skal. Server straks i dybe skåle med ristede tortillapandekager og et drys frisk koriander.