Varm minibagel m. krydret bøf, vesterhavsost, syltet rødløg og Frisée salat

 

(20 stk.)

 

Dej til bagels:

 

Ingredienser

  • 500 g. Økologisk hvedemel
  • 270 g. Vand
  • 30 g. Smør
  • 30 g. Honning
  • 10 g. Fint salt
  • 10 g. Frisk gær

850 g. Total dejvægt

 

Fremgangsmåde for bagels:

  1. Alle ingredienser æltes langsomt på røremaskinen med dejkrog i 5 min. og derefter 2 min. ved mellemhøj hastighed.
  2. Lad dejen hvile i kun 5 min. hvorefter dejstykkerne afvejes på 42 g. Derefter formes dejstykker runde og placeres på en bageplade (310621) med silikonemåtte (321030). Lad dejstykkerne hvile i 10 min. hvorefter der trykkes et hul i midten, hvorefter bagepladen tildækkes og sættes i køleskabet til næste dag.
  3. Dagen efter fyldes en gryde med 1,5 liter vand og der tilsættes 75 g. honning. Bring det i kog. Når væsken koger, kommes 3 – 4 bagels ned i væsken, hvorefter de blancheres i 5 – 10 sek. på hver side, hvorefter de tages op og kommes på en bagerist (11144), hvorefter der drysses lidt sesamfrø på.
  4. Kom alle bagels tilbage på bagepladen med perforeret bagemåtte (8FOROSIL43) og bag dem ved 210°c i ca. 5 – 7 min. til de er let gyldne.
  5. Lad dem afkøle, hvorefter de er klar til videreforarbejdning.

 

Fremgangsmåde for samling af den færdige bagel:

  1. Alle bagels skæres over, hvorefter der kommes lidt hjemmelavet chilimayo på bunden – på toppen kommes lidt hjemmelavet dijonaise – sæt det hele til side./li>
  2. Opvarm din panini-grill til maksimum. I en skål blandes 1 kg. hakket oksekød (meget gerne friskhakket, med en fedtprocent på 20 – 25%) med lidt røget paprika, friskkværnet sort peber og salt. Form små bøffer á 50 g. af hakket oksekød (meget gerne friskhakket, med en fedtprocent på 20 – 25%)
  3. Kom en lille smule olie på panini-grillen hvorefter bøfferne kommes på og grillen presses sammen, dog skal bøfferne ikke trykkes så meget, at saften løber ud af dem – bemærk, at stegningen går forholdsvis hurtig, da bøfferne får varme fra både top og bund.
  4. Forbered en skive Vesterhavsost, som udstikkes med en passende udstikker, som passer i ca. samme diameter som den formede bøf.
  5. Mens bøfferne steges, klargøres lidt Frisée salat, samt lidt syltet rødløg (enten hjemmelavet eller en god kvalitet, hvis de købt færdige)
  6. Kom den færdigstegte bøf (2 – 4 min. alt efter hvilken stegning du ønsker) over i en lille kantine, hvorefter den udstukket runddel af ost kommes på og osten gratineres med gasbrænder, hvorefter bøffen kommes på den nederste del af din bagel. Herefter kommes de drænet, syltet rødløg, samt den renset salat, og derefter toppen af din bagel – servér derefter til dine besøgende.