Master Takeshi Saji - Mestersmeden fra Takefu City

 

Harmoniske balancerede knive som låner fra den traditionelle japanske knivæstetik og med skæreegenskaber som matcher det absolut bedste fra samtiden .

 

Echizen-smed, Takeshi Saji er blandt de førende knivmagere i Takefu City, og anerkendt for sine unikke køkkenknive, skabt på baggrund af et genialt idegrundlag og traditionelle forarbejdningsmetoder.

Mestersmed Takeshi Saji, blev født i Takefu (Fukui) i 1948, som gennem de sidste 700 år været hjemsted for produktionen af ”Uchi-Hamono”, som er det japanske prædikat for ”Echizen hammer-smedede knive”.
Søn af en indflydelsesrig mestersmed, blev han oplært af sin far, og forsætter en stærk familietradition, der startede hos hans egen farfar. Kun i en alder af 30 år, bekendtgjorde hans fader at der ikke var flere teknikker og viden som han kunne videreformidle og at hans tid i lære var forbi. I 1992 blev Master Takeshi Saji certificeret med den ærefulde titel ”Dentoukougeishi”

Master Takeshi Saji’s unikke knivdesign og formgivning henvender sig til knivsamlere- og -entusiaster og må derfor ikke sammenlignes med fabriksfabrikerede knive. Præcis som de originale og verdenskendte Echizen Uchi-Hamono knive, håndsmeder Master Takeshi Saji alle sine knive ved hjælpe af traditionelle metoder og teknikker og skaber unikke, smukke knive med en kraftfuld fremtoning og en skærende klinge der ligger i den høje ende på Rockwell-skalaen.

 


 


ANDRE LÆSTE


 

Ryusen Hamomo - 700 års knivhistorie



 

Skarpt udstyr giver den bedste mad!