Lær at lave et lækkert Surdejsbrød fra Det Danske Bagerlandshold

Er man ikke til rugbrød i madkassen, kan man stadig få brugt sine nyerhvervede surdejsevner og hævet blærefaktoren for sin madpakke med dette skønne surdejsbrød fra Bagerlandsholdet. Bare se her, hvor let det kan gøres:

 

Bagerlandsholdets Surdejsbrød

Ingredienser:

  • Fuldkorns hvedesurdej (375 g.)
  • Økologisk hvedemel (1250 g.)
  • Vand (750 g.)
  • Salt (41 g.)
  • Gær (5 g.)

 

Se opskrift på surdejen her

 

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienser (undtagen salt) æltes på røremaskinen i 8 minutter langsomt.
  2. Herefter æltes dejen i 3 minutter hurtigt, hvorefter saltet tilsættes og dejen æltes yderligere i 2 minutter indtil den slipper siderne.
  3. Kom dejen i en oliesmurt beholder, og sæt kassen på køl ved 5°C i ca. 16 – 18 timer.
  4. Næste dag tages dejen ud fra køl ca. 3 timer før forarbejdning.
  5. Dejen vendes ud på bordet, der er drysset med rugmel, hvorefter dejen foldes ind over sig selv af fire omgange – lad dejen hvile i ca. 5 min.
  6. Herefter vejes dejstykker af på 700 g. per brød, de foldes let aflange og kommes i aflange hævekurve, der er foret med et viskestykke.
  7. Lad brødene efterhæve ved stuetemperatur i ca. 35 – 40 min.
  8. Varm ovnen til maksimum, og indsæt en pizzasten.
  9. Vend brødene ud på bagepapir, og sæt dem ind på den varme sten.
  10. Hæld lidt koldt vand på en bageplade som står nederst i ovnen (pas på dampen!), og luk ovnlågen hurtigt.
  11. Sænk temperaturen til 230°c og bag brødet i ca. 30 – 35 min.