Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Knivsterilisatorer

En knivsterilisator er en smart og effektiv måde at holde dine knive fri for bakterier. Læs mere nedenfor.

Knivsterilisator - en smart måde at holde knivene bakteriefri

Hvorfor knive skal steriliseres er åbenlyst. Knivene skal selvfølgelig være helt rene for at sikre god hygiejne i produktionskøkkenet, slagteriet eller skærestuen. Knive, der bliver brugt inden for kødproduktionen og i kødhandelen, fx på slagterier og hos slagtere, skal vaskes og steriliseres med jævne mellemrum, som minimum mellem hver slagtekrop. Ved regelmæssig sterilisering forebygger man krydskontaminering. Madforgiftninger er også en konstant trussel mod restaurationsbranchen. Derfor er hygiejnen i køkkenet en vigtig del af de daglige rutiner på enhver restaurant med respekt for sig selv og sine gæster.

Vores knivsterilisator fra Matfer Bourgeat er nem at bruge, og skabet rummer op til 15-20 knive per gang. Det er en både omkostnings- og energieffektiv måde at blive fri for bakterier på dine knive hurtigt og effektivt, også meget sundhedsskadelige bakterier som E. Coli, Salmonella og Listeria.

Knivene skal ikke blot steriliseres, men også vaskes og skylles. Dette skal ske, før knivene placeres i skabet. Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden, og tør dem af med et viskestykke. Vær dog opmærksom på at knive med træskæfter ofte skal oliebehandles, hvis de bliver steriliseret i knivsterilisator, da skæftet ellers tørrer ud og sprækker.

Knive skal desuden både stryges og slibes

Kvalitetsknive er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af dem. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt knivene. Så holder de sig skarpe længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er dine knive blevet helt sløve, så skal de dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring.

H.W.Larsen - vi har din ryg

Knivsterilisatorer er blot et af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W.Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenredskaber og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine knive professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>