Solbærdrøm med hasselnød og æble
Varenummer: 8KE025
En elegant og smagfuld moussekage, der balancerer sødme, syrlighed og nøddeagtig varme. Kagen består af en luftig hasselnøddesponge, som giver en let og nøddeagtig bund med masser af karakter. Indeni gemmer sig et saftigt og aromatisk indlæg af æble, solbær og citrontimian. Det hele omsluttes af en cremet og let solbærmousse – silkeblød med en frisk bærsyre.
Ingredienser
Hasselnøddesponge
- 2 æg
- 50 g sukker
- 40 g hvedemel
- 100 g hasselnødder
Æble-solbær-indlæg
- 150 g æble (skrællet og i små tern)
- 35 g sukker
- 3 blade husblas
- 3 stilke citrontimian
- 50 g solbærsaft
- 20 g honning
Solbærmousse
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 50 g sukker
- 2,5 dl fløde
- 150 g solbærsaft
- 3 blade husblas
Glaze
- 3 blade husblas
- 150 g sukker
- 1 ¼ dl mælk
- 30 g glukosesirup
- 150 g hvid chokolade
- Lilla farve
Fremgangsmåde
Hasselnøddesponge
- Rist hasselnødderne ved 180°C i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne.
- Gnid skallerne af i et viskestykke, og blend nødderne til mel.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt i 5-7 minutter.
- Vend hvedemel og hasselnøddemel forsigtigt i æggesnapsen.
- Bag ved 175°C i 15-20 minutter på bagepapir.
- Afkøl og udstik bunden i ønsket størrelse.
Æble-solbær-indlæg
- Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
- Kog æbletern, sukker og timian i 10 minutter, til æblerne er møre. Fjern timian.
- Tilsæt solbærsaft og honning, og varm op igen.
- Tag gryden af varmen, og rør husblas i til det smelter.
- Hæld i silikoneform og frys i mindst 4 timer – gerne natten over.
Solbærmousse
- Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
- Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
- Varm solbærsaft op (uden at koge), og smelt husblas i.
- Temperér æggeblommer med lidt af saften, og bland det hele sammen.
- Afkøl til stuetemperatur.
- Pisk fløde til let skum og vend solbærblandingen i.
Glaze
- Udblød husblas.
- Kog sukker, mælk og glukosesirup til sukkeret er opløst.
- Smelt husblas i og hæld over hakket hvid chokolade i en høj kande.
- Blend og del i 2-3 portioner.
- Farv med forskellige nuancer af lilla.
- Ved 32°C hældes glazen over den frosne kage.
- Skift mellem farver for effekt. Brug evt. kødnål til at lave striber.
Samling af kagen
- Skær hasselnøddesponge til, så den passer i formen.
- Læg frosset æble-solbær-indlæg ovenpå.
- Hæld solbærmousse over, så det dækker helt.
- Glat toppen, dæk til og frys natten over.
Pyntning
- Tag kagen ud af formen mens den er helt frossen.
- Lav glazen og farv i ønskede farver.
- Hæld over kagen og pynt med ønskede mønstre.