Danmark har endnu engang markeret sig på den kulinariske verdensscene! Ved det prestigefyldte Bocuse d’Or 2025 – det uofficielle VM for kokke – sikrede den danske mesterkok Sebastian Holberg Svendsgaard sig en imponerende sølvmedalje og kan nu kalde sig verdens næstbedste kok.
I Lyon, hvor gastronomiens elite dystede om æren, var spændingen intens. Danmark leverede en præstation i verdensklasse og kæmpede tæt med de øvrige nordiske lande. Resultatet? Guld til værtsnationen Frankrig, sølv til Danmark og bronze til Sverige. Norge blev også hædret med en specialpris for den bedste tallerkenservering.
En triumf for nordisk gastronomi – og en dag, der går over i dansk madhistorie!
KANDIDATEN
Sebastian har arbejdet på anerkendte restauranter som Babette, Geranium, "Dining by Jyrk", og har en stærk forståelse for Bocuse d’Or. Sebastian stiller nemlig op til konkurrencen for anden gang. Første gang var i 2021, som sølvvinder og commis for Ronni Mortensen. Han var også en trofast hjælper under både Kenneth Toft-Hansens og Brian Mark Hansens kandidaturer.
HJÆLPERE
Sebastian og Phillip har to dygtige hjælpere ved deres side i køkkenet. Olivia Jensen fra Katrine Støvlets Hus bringer sine unikke færdigheder, erfaringer og støtte med til køkkenet, mens Gustav Spurré er kommet med ombord op mod Lyon.
COMMIS
Phillip Nilsen er Sebastians commis. Han kommer fra TreeTop i Vejle og har også været en del af kokkelandsholdet.
TRÆNER
Ronni Mortensen fra Geranium er coach for teamet og vil være en værdifuld mentor for Sebastian og Phillip. Med sin erfaring og ekspertise bidrager Ronni til deres træning og forberedelse til Bocuse d’Or.
Som blomster, der dukker op fra kysthaver, ærer vores tallerken havet og kysten. Den ædle stenbass og møre hummerspejl vandliljer i deres elegance. Selleri og selleri, der er berørt af fennikelpollen, afspejler vores hjemlige kystflora Hvert element - fra citrussurter til tang - hylder Danmarks blomstrende kystlinje.
I Danmarks blomstrende skove, hvor enebær og vilde urter tæpper jorden, vandrer hjorte rundt i naturens buket. Vores platte fortæller denne historie gennem mørt kød og foie gras, forstærket af aromatiske urter og blomstrende te. Fra brændt enebær til citrusblomster, hvert element fanger essensen af vores skovflora. Pære og solbær taler om frugttræer i blomst, mens ældre ost og syltede grøntsager bevarer sommerens blomster Bounty.
Celeriac oven-roasted whole
Lightly smoked & glazed with pickled forest seeds, mushrooms with old sherry & pickled onions
Celery “Surprise”
Fennel pollen, green apple, algae & horseradish
Venison sauce
Roasted bones & sherry, mustard seeds, browned butter & thyme.
Venison consommé
Infused with Assam tea & with Danish aged cheese & pickled vegetables