Kødhammere
En kødhammer sørger for mindre sejt kød og mere ensartede stykker kød. Den er også god til hårde ingredienser som bolsjer og nødder. Læs mere nedenfor.
Popularitet
Kødhammer, Klawe
Black Month
Spar 39%
234020
Før DKK 80,00
DKK 49,00 / stk inkl. moms
DKK 39,20 ekskl. moms
Kødhammer, F Dick
Black Month
Spar 38%
16
Før DKK 798,75
DKK 499,00 / stk inkl. moms
DKK 399,20 ekskl. moms
Viser 1 til 2 af 2

Kødhammere - slagkraft på skærebrættet

Med en kødhammer forarbejder du nogle typer kød før tilberedningen for at sørge for, at kødet bliver mere mørt, mindre sejt og meget nemmere at skære. En kødhammer er også et smart redskab til at bearbejde mange slags hårde ingredienser, hvis du fx står og skal bruge knuste bolsjer eller nødder.

En kødhammer skal bruges med omhu

En kødhammer har to sider, en glat og en mønstret, ofte pyramidemønstret, side. Den glatte side bruges til at banke et stykke kød til den ønskede tykkelse, mens den mønstrede bruges til at mørne kødet, hvor det er sejt, hvorfor man ofte bruger en kødhammer ved forarbejdelsen af udskæringer til schnitzel. Hvis du derimod skal bruge din kødhammer til kylling, skal du bruge den glatte side til at slå kødet til den tykkelse, du vil have. Kyllingekød er mørt i sig selv og skal håndteres med lidt mere omhu. Brug derfor ikke den mønstrede side.

Den mønstrede side er til gengæld perfekt til at mørne okse- og svinekød. Det er en god ide at bruge den sammen med et tykt skærebræt, der kan tage stødene fra hammeren. Husk dog altid at bruge en kødhammer med lidt finesse. Mere og hårdere er ikke nødvendigvis bedre, og hvis man hamrer løs for fuld skrue, risikerer man at ødelægge kødet. Det er kun de seje dele, der har brug for at slås mørere - og resultatet skal jo ikke blive flænset og tørt, men et stort og stadig saftigt stykke kød.

Pas på træet

Hvis du vælger en kødhammer lavet af træ, så husk, at den ikke må vaskes op i opvaskemaskinen. Vask den med varmt vand og opvaskemiddel, og tør den så grundigt af. Hvis den har brug for lidt ekstra rengøring, kan den lægges i blød i op til en halv time, før du gør den helt ren.

Alle redskaber af træ skal en gang i mellem smøres med olie, fx olivenolie. Hvis der er gået for lang tid siden sidste gang, kan du med fordel give kødhammeren en tur med sandpapir for at få den helt glat igen. Så modvirker du, at træet får sprækker og forlænger livet for din flotte træhammer.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>