Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Kaffebryggere og kaffekværne

Med en kaffekværn kan du selv male og kværne din kaffe. Vælg derfor en kaffekværn, hvis du synes det er lækkert selv at stå for den del. Vi leverer i løbet af få dage, og skulle du fortryde har du hele 365 dage til at returnere.

Kaffekværne – startskuddet til god kaffe

Formalet kaffe er fast inventar i mange danskeres indkøbsvogne.Og det er naturligvis det helt rigtige valg, hvis det giver entilfredsstillende kaffeoplevelse. Har du imidlertid fundet frem til den herside, har du formentlig en anden indstilling til kaffebønner og kaffe i dethele taget. Du har måske endda fået øjnene op for at hele, nyristedekaffebønner, man selv kværner, er den ultimative start på en rigtig godkaffeoplevelse.Der er nemlig ingen tvivl om, at bønners friskhed erafgørende i forhold til kaffens smag, og her kan formalet kaffe frasupermarkedet altså ikke hamle op med hele, nyristede bønner.      Er du på udkig efter en kaffekværn, er der nogleovervejelser, der er værd at gøre sig, inden du beriger dit køkken med sådan enmaskine. Her lister vi de vigtigste:

Burr vs. Blade

Overordnet set findes der to typer af kaffekværne: ”Burr”,der bruger blade til at kværne kaffen med, og ”Blade”, der bruger knive. Oftestvil man i billigere kværne finde knive, mens de dyrere modeller benytter sig afblade. Forskellen på de to typer er, at ”blade”-kværnen slår ellerskærer bønnerne over, mens malingsgraden justeres med malingstiden.”Burr”-kværnen derimod kvaser bønnerne mellem to blade, og malingsgradenjusteres på baggrund af afstanden mellem de to blade. Denne metode sikrer denmest jævne maling af kaffen.

Pris

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at en ”burr”-kværn somudgangspunkt er dyrere end en ”blade”-kværn. Men som beskrevet tidligere fårman med en ”burr”-kværn også en mere ensartet maling, der i sidste ende vilresultere i en bedre kop kaffe. Hos H.W. Larsen har vi et bredt udvalg af”burr”-kværne i mange forskellige prisklasser. Er du i tvivl om, hvilken du børgå efter, er du altid velkommen til at kontakte voreskundeservice, der sidder klar til at hjælpe dig med rådgivning og gode råd. 

Hvor meget kan den rumme?

Kapaciteten varierer fra kaffekværn til kaffekværn. Somudgangspunkt får du altid den bedste kaffe ved at kværne bønnerne lige inden,kaffes skal brygges, og derfor er det ikke nødvendigvis afgørende, at kværnenkan rumme en stor mængde bønner, der bare venter på at blive kværnet.Når det så er sagt, kan kapaciteten naturligvis være enovervejelse værd, hvis du jævnligt laver kaffe til mange mennesker på en gang,og derfor har brug for en kværn, der kan spytte en ordentlig omgang kværnetkaffe ud på én gang.   

Kværn-indstillinger

Drikker du en bred vifte af kaffetyper, vil du formentliggerne ha’ en kværn, der giver nok indstillinger til at kunne opnå det perfekteresultat for hver type. Hér er hovedreglen, at jo flere penge du bruger på dinkaffekværn, jo flere indstillingsmuligheder får du.   Overordnet set kan malingsgraden indstilles efter toforskellige systemer: Trinløs og med faste indstillinger. Med faste indstillingerbestemmes malingsgraden ud fra nogle trin, der fra fabrikantens side er givetpå forhånd. Har kværnen derimod trinløs justering, kan du selv fifle dig fremtil præcis den finhed, du vurderer dine bønner skal males ved.Kaffe-aficionados vil netop derfor ofte ende ud med en kværn med trinløsjustering.