Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Elkedel

Er det på tide at købe nyt til køkkenet, så se her vores store udvalg af elkedler. Her finder du et væld af designs, størrelser og flere forskellige farver, og så har du altid adgang til kogende vand. Køb en elkedel i dag.

Elkedel – fra koldt til varmt vand på ingen tid

En elkedel er det oplagte valg, når der skal koges vand tilkaffen, teen eller til gryden med pasta. Der findes naturligvis andre metoder,men ingen helt så effektive som den, elkedlen repræsenterer. Det er imidlertidikke helt ligegyldigt, hvilken model du går efter. Der findes et utal afproducenter og modeller på markedet, og hver har de deres fordele ogfunktioner. Hos H.W. Larsen forhandler vi elkedler fra blandt andre RussellHobbs, Philipsog Kenwood– mærker, der gennem mange år har bevist deres værd i et væld af køkkenerverden over.Står du overfor at skulle investere i en ny elkedel, er dervisse overvejelser, der er værd at gøre sig. Herunder finder du de vigtigste:

Skal elkedlen være elektrisk eller ej?

Når det kommer til elkedler, er der overordnet to veje atgå: Den manuelle eller den elektriske. Langt de fleste elkedler på markedet erelektriske, men der findes dem, der sværger til den gode, gammeldags elkedeltil komfuret – den med fløjten på tuden. Og i virkeligheden er det et spørgsmålom temperament.Er man typen, der værdsætter, at ting tager sin tid, og somfinder tilfredsstillelse i det manuelle, rolige arbejde, så kan modellen medfløjten være det helt rigtige valg. Går man derimod mest op i, at vandet kogerså hurtigt som muligt, og er man i øvrigt ligeglad med den charme, en fløjtendeelkedel trods alt besidder, er en elektrisk model formentlig det rigtige valg.

Hvor meget vand skal elkedlen kunne rumme?

Elkedler kommer i forskellige størrelser, og om du skalvælge en model, der kan rumme 1, 1,5 eller 1,7 liter vand afhænger i høj gradaf, hvad du skal bruge elkedlen til. Skal du primært koge vand til te ellerkaffe, vil en 1-liters formentlig kunne klare jobbet. Bruger du derudoverelkedlen til at koge vand til eksempelvis kartoffel-gryden, vil en 1,5 eller1,7-liters model måske være at foretrække.Generelt bør man dog være opmærksom på kun at koge det vand,man skal bruge. Meget ofte bruger man kun to tredjedele af det vand, man harsat over, hvilket er spild af energi – så hæld ikke mere i, end du skal bruge.

Hvor hurtigt koger elkedlen vand?

En elkedel vurderes ofte ud fra, hvor hurtig den er til atkoge vand. Og alt andet end lige er fart da også kongen, når vi taler elkedler.Det er antallet af kW, der afgør, hvor hurtigt vandet koger, og i Danmarkkommer langt de fleste elkedler med 2-3 kW. Jo flere kW, jo hurtigere har dukogende vand.

Kommer elkedlen med temperaturregulator?

Nogle elkedler kommer med muligheden for at varme vand tilflere grader end 100. Dette kan være ganske brugbart – særligt hvis du skallave grøn eller hvid te, der kun tåler 70-80 grader varmt vand. Det er ikkealle producenter og modeller, der tilbyder denne funktion, så ta’ evt. fat i os,hvis du vil høre nærmere om en specifik model.  

Generelt: Sørg for den rette vandtemperatur

Koger du vand til kaffe eller te, gælder det om at væreopmærksom. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilken temperatur vandet har,når du hælder det over din kaffe eller dine teblade. En for høj temperatur kanødelægge visse af indholdsstofferne, hvilket blandt andet kan resultere i enbitter smag.  Optimale vandtemperaturer:Kaffe: 92-95grader (lad elkedlen stå i et minut til halvandet, når van