Gratis levering ved DKK 625,-
Prisgaranti på alle produkter
365 dages fuld returret
3324 1122

Pander

Hos H.W. Larsen har vi pander der kan bruge til alle typer af komfur - også induktion. Gå efter "varmekilde: Alle" - så er du helt sikker på, at du kan bruge dem til netop dit komfur.

Den rigtige stegepande er vejen tilperfekt madlavning

Den sydende lyd frapanden, når en frisk bøf smides på og duften langsomt spredes i køkkenet ledertankerne hen på hygge. Stegepanden bliver i dag brugt til alt fra stegning afkød til at svitse grøntsager på samt til pandekager og omeletter. Det betyderaltså, at der er forholdsvis mange krav til stegepanden, der skal gøre det godti hverdagen og til specielle lejligheder. Den skal være nem at bruge, opfyldedine behov og maden skal helst ikke brænde på. Derudover gør det jo heller ikkenoget, hvis den er nem at gøre ren. Men hvilken stegepande skal du så vælge tildit behov? Læs med her, og bliv klogere på fordele og ulemper ved deforskellige typer af stegepander.

Typer af stegepander

  • Stegepande i støbejern: Denne type stegepande er en gammel klassiker. Somnavnet antyder, er den lavet af støbejern, som er et tungt jernmateriale, dertager lang tid om at blive varmt. Men når varmen først har indfundet sig,holder panden på varmen i sådan en grad at du ikke skal regne med at den bliverkold foreløbig. Den giver derfor en perfekt stegeskorpe, når der steges kød.Støbejernspanden skal behandles en smule anderledes end andre pander. Den månemlig ikke vaskes med sæbe eller svamp, da dette kan skade belægningen. Derforer varmt vand vejen frem, når din støbejernspande skal rengøres. Inden brug skalden behandles med olie og kan med fordel varmes i ovnen. Husk, at håndtaget kanblive varmt.
  • Grillpande: Grillpanden bliver som oftest lavet i støbejern og skal således rengøres ogbehandles på samme måde som stegepanden i støbejern. Men man kan faktisk ogsåfå grillpander med slip let overflade, hvis man er mere til det. Det specielleved tilberedning på grillpander er, at det kød eller de grøntsager, der grillesfår de karakteristiske riller fra den klassiske havegrill. På den måde kan dugenskabe det lækre grill-udtryk på tallerkenen, når det ikke er grill-vejr.
  • Slip let-pande: Slip let panden også kendt som non-stick panden og har en belægning somgør, at maden har sværere ved at brænde på. Den er således også er nemmere atgøre ren. Belægningen består enten af anodiseret aluminium eller som oftest afkeramiske belægninger eller teflon-materialer. Den er derfor et oplagt valg ikøkkenet hvor det skal være nemt og praktisk.
  • Keramisk pande: Den keramiske stegepande har ligesom slip let-panden non-stick. Detanbefales dog alligevel at bruge fedtstof ved madlavning på denne typestegepande. Forskellen på den keramiske pande og slip let-panden er nemlig, atden keramiske stegepande udelukkende findes med en keramisk belægning, der ermeget hård. Det betyder, at denne type pande ikke tåler metal-redskaber. Detteopvejes dog af, at den keramiske stegepande er mere hårdfør ved brugen af træ – ogplastredskaber og ligeledes giver en sprødere stegning. Denne typepande er specielt god til grøntsager og fisk.

Quick guide til den perfekte bøf

  1. Vælg denrigtige pande. Stegepander i støbejern eller engrillpande er at foretrække, da du får en god stegeskorpe og jævn varme. 
  2. Varm pandengodt op inden kødet lægges på. 
  3. Salt kødetmed en god salt inden stegning. 
  4. Fordel lidtfedtstof på panden og smid bøffen på. Den skal brunes på begge sidder ved højvarmen i omkring 1 minut. 
  5. Skru ned forbøffen og steg den et par minutter på hver side - alt efter dens tykkelse ogden tilberedning, du ønsker. Brug et stegetermometer, hvis du vil være sikkerpå, at din bøf får den rette tilberedning. For en medium/rød bøf skaltemperaturen i kødet være 52 grader og til en rosa medium bøf skal temperaturenvære 56 grader.  
  6. La