Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Skærebrætter

Det er vigtigt for dine knive, at du bruger det rigtige skærebræt, i det rette materiale, for at opretholde skarpheden. Læs mere nederst på siden.

Skærebrætter skal tage hensyn til dine knive

Det er næppe en hemmelighed, at H.W. Larsen mener, at en kniv, du holder af, skal håndteres med omsorg. Vi har handlet med og slebet knive i over 85 år, og knive er derfor om noget vores DNA. 

Vi mener, at knive og skærebrætter hører sammen som salt og peber. Det er vigtigt for din kniv, at du bruger det rigtige skærebræt, i det rette materiale, for at opretholde skarpheden. Du kan på vores side derfor finde mange skærebrætter i plast og træ i forskellige designs og farver.

Træ eller plast sparer på knivbladet

Skærebræt lavet af plast eller træ er det bedste for dine knive. De blødere materialer giver efter en smule for kniven, hvilket sparer på knivbladet. Desuden kan kniven tage fat i skærebrættet, så den ikke glider dig ud af hænde. 

Fordele og ulemper ved skærebrætter af træ

Træ har en meget stor alsidighed og er derfor også meget populært blandt professionelle kokke. Hvis du vasker skærebrættet mellem brug, kan det samme skærebræt bruges til både kød og grøntsager. Et skærebræt af træ egner sig også til brød, da brødknivens bølger ikke efterlader permanente mærker i materialet. Når du snitter grøntsager eller skærer kød, skal du heller ikke bekymre dig om spor. De naturlige mønstre i træet trænger gennem overfladen, hvilket giver et meget æstetisk flot skærebræt, uanset om træet er i en lys eller mørkere nuance. Alt træ har bedst af at blive vasket op i hånden med lidt varmt vand og skånsom sæbe. Giv også træet et tyndt lag neutral olie nu og da, da det ellers kan fremstå udtørret og blegt med tiden.

Fordele og ulemper ved skærebrætter af plast

Plast egner sig også til både kød og grøntsager og er især velegnet til fisk, da den kraftige duft ikke sætter sig i plast. Med et skærebræt i plast skal man dog være opmærksom på, at en brødkniv kan efterlade mærker i materialet, hvis man skærer for hårdt. Skærebrætter i plast laves i et utal af farver, så du kan få de farver, der passer bedst til netop din smag og dit køkken. Et skærebræt i plast er meget praktisk, da det ikke kræver nogen vedligeholdelse udover rengøring og desuden kan komme i opvaskemaskinen.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>