Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Skærebræt

Alt på et bræt! Du kan altid få lige det du har brug for. Uanset tykkelse, størrelse og farver.

Skærebrætter

Hos H.W. Larsen mener vi, at enhver kniv fortjener et skærebræt i højeste kvalitet. Vi mener faktisk, at de to ting hører sammen som salt og peber. Du kan på vores side finde skærebrætter i plast og træ i forskellige designs og farver. Du kan også finde nye knive her. Det er vigtigt for din kniv, at du bruger det rigtige skærebræt i det rette materiale for at opretholde skarpheden.

Det rigtige skærebræt til kniven

Mest kendt er skærebrættet af træ og plast. Disse er også de bedste materialer for din kniv. Andre materialer, som skærebrætter findes i, er glas og sten. Skærebrætter i bløde materialer egner sig godt, da dine køkkenredskaber har godt af dette. De bløde materialer giver efter for kniven, og kniven kan tage fat i skærebrættet, så den ikke glider. Der er dog nogle forskelle på skærebrætter i træ og plast.

Hvilket skærebræt passer bedst til dig? 

Skærebrætter laves i mange forskellige former og materialer, og inden for træsorter, er de mest almindelige materialer:

 

  • Bøg
  • Kastanje
  • Eg
  • Teak og
  • Gummitræ

 

Skærebrætter i træ har en meget stor alsidighed og er derfor også meget populært blandt professionelle kokke. Når du snitter grøntsager eller skærer kød, skal du ikke bekymre dig om spor efter vask. Hvis du vasker skærebrættet mellem brug, kan det samme skærebræt bruges til både kød og grøntsager. Også til brød egner træskærebrættet sig, da takkerne fra brødknive ikke efterlader mærker i materialet. De naturlige mønstre i træet trænger gennem overfladen, hvilket giver et meget æstetisk flot skærebræt, som kan fås i både lyse og mørke nuancer.

Skærebrætter i plast egner sig også til kød og grøntsager, og de er især velegnede til fisk, da de lugtende olier ikke sætter sig i plast, som det kan gøre i træ. Med et skærebræt i plast skal man være opmærksom på, at brødkniven kan efterlade mærker i materialet, hvis man skærer for hårdt ned i plasten. Skærebrætter i plast laves i et utal af farver, så du kan få den farve, der passer bedst til netop dit køkken.

Bambus er et meget godt valg, når det kommer til skærebrætter, da det har en stor styrke samtidig med at være meget smidigt, hvilket kniven har godt af. Derudover kræver bambus ikke meget vedligeholdelse, det er nemt at rengøre, og derudover giver det flotte overflader, som har lang levetid.

Vedligeholdelse af dit skærebræt

Et skærebræt i plast kræver ikke megen vedligeholdelse udover rengøring. Skærebrætter i plast kan komme i opvaskemaskinen, hvorimod skærebrætter i træ har bedst af at blive vasket i hånden med lidt varmt vand og skånsom sæbe. Derudover har træet godt af et tyndt lag madolie på overfladen engang imellem, da de ellers kan virke grå og tørre med tiden.

Har du spørgsmål?

Hvis du sidder inde med et spørgsmål om vores skærebrætter eller andet, sidder vi klar med råd og vejledning.

 

Du kan læse mere om vores kundeservice her.