Gratis levering ved DKK 625,-
Prisgaranti på alle produkter
365 dages fuld returret
3324 1122

Skærebrætter

Alt på et bræt! Du kan altid få lige det du har brug for. Uanset tykkelse, størrelse og farver.

Skærebrætter

Kniv og skærebræt hænger sammen som salt og peber, og de tostår last og brast i køkkener hos private såvel som i fine restauranter. Men deskarpe køkkenknive har efterhånden stjålet rampelyset fra skærebrætterne, ogmange er slet ikke klar over, hvor vigtigt et godt skærebræt er for både knivog madlavning. Skærebrætterne fås i materialer af alle hånde, og hver isærpåvirker kniven på forskellige måder. Mest kendt er skærebrættet af træ, menogså plastikvarianter har vundet indpas hos madentusiaster og professionellekokke verden over. Bambus er et solidt bud på en robust skæreflade, og selvglas er blevet brugt til nogle modeller. Her på siden hjælper vi med at danne et overblik over deforskellige materialer, og hvilken type din kniv vil have bedst af.

Det bedste for kniven

Glas, sten eller hårde træsorter kan nemt rengøres med deresvæskeafvisende overflader, men som skærebræt egner de sig ikke. For kniven erhårde overflader den største trussel for skarpheden, og de nådesløseskærebrætter kan risikere at sløve skæreevnen allerede efter få snit. Undgåogså altid spejlglatte overflader, da kniven har svært ved at gribe fast og kanglide. Dit køkkenudstyr har langt bedre af et skærebræt ialmindeligt blødt træ eller plastik. Hos langt de fleste varianter giveroverfladerne efter for knivbladet og forhindrer, at kanten bøjer eller sløves.Der er dog et par forskelle hos både træ og plastik, som man skal væreopmærksom på, når man vælger sit næste skærebræt.

Hvilket skærebræt passer til dig?

Et træskærebræt kan bruges til langt det meste i køkkenet,og den store alsidighed er også grunden til dens popularitet hos professionellekokke. Kød og grøntsager efterlader ingen spor efter vask, og savtakkede knivetil brød er intet problem. Vaskes træskærebrætterne mellem brug, kan det sammebræt endda bruges til både kød og grøntsager. De mest almindelige varianterlaves i bøg, kastanje, eg, teak og gummitræ. De naturlige mønstre trængergennem træet, mens overfladen patineres med alderen. Skærebrætter i plastik egner sig også godt til både kød oggrøntsager, men de er specielt oplagte til fisk, da stort set alt fra havet harlugtende olier, der sætter sig i træ. Plastikskærebrætter er dog mindremodstandsdygtige over for hårde slag, og savtakkede knive risikerer atefterlade mærker og riller i overfladen. Senest er bambus blevet et populært valg som skærebræt. Bambuser kendt for at have enorm styrke og smidighed, hvilket låner sig perfekt tilskærebrætter. Det kræver samtidigt næsten ingen vedligeholdelse, rengøres nemtog leverer flotte overflader, der holder i lang tid.

Vedligeholdelse af skærebrættet

Alle skærebrætter har godt af jævn rengøring, og det helekan klares med lidt varmt vand og skånsom sæbe. Med tiden kan træskærebrættervirke grå eller tørre, men med et helt almindeligt lag madolie på en tøroverflade, holder de sig pæne. Hverken bakterier eller smag sætter sig i træeteller bambus, hvis bare de rengøres med jævne mellemrum. Husk at det aldrig er godt for skærebrættet, hvis det vaskesi opvaskemaskinen. Den høje varme og fugtighed bøjer træet og kan give slemmerevner.

Alt til køkkenet

Skal kniven have nyt skærebræt, finder du altid et bredtudvalg af varianter hos H.W. Larsen. Til køkkenet derhjemme eller pårestauranten har vi også knive og strygestålfra nogle af verdens mest anerkendte knivmagere. Se også vores gryderog pander i alle tænkelige former og størrelser.Sidder du inde med spørgsmål om skærebrætter eller andet ivores udvalg, er vi klar med råd og vejledning. Få hjælp hos vores kundeservice