Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Bindegarn til madlavning

Bindegarn, eller stegesnor, bruges ofte til kød, fx ved tilberedning af pølser, steg og hel fisk med fyld. Når du binder en steg, bliver kødet stegt mere jævnt og får en flottere form. Læs mere nederst på siden.

Bindegarn - hold på form og smag

Bindegarn, eller stegesnor, bruges ofte til kød, fx ved tilberedning af pølser, fjerkræ, porcetta, steg og hel fisk med fyld. Men bindegarn viser sig også ofte være smart at bruge til meget andet og kan betragtes som et universalprodukt.

På denne side finder du derudover også et mindre udvalg af universalsnore i bomuld og sisal, der ikke skal bruges inden for madlavningen. Sisalgarn er et naturprodukt, der bruges til alt muligt, som at surre ting og sager sammen, fx aviser og pakker eller til at binde planter op i haven.

Sådan binder du en steg med bindegarn

Når du bruger garn eller snor til at binde en steg, bliver kødet stegt mere jævnt og får en flottere form. Du slipper derved for store forskelle i, hvor gennemstegt de forskellige dele af fx kyllingen er, eller ikke er.

  1. Begynd med at snurre garnet omkring den ene ende af stegen og binde det sammen med dobbeltknude. Sørg for at, det ene stykke er langt nok til at dække stegens langside.
  2. Sørg for, at det andet stykke af garnet er langt nok til at nå to gange rundt stegens langside, og klip det så over.
  3. Tag den lange del, og lav en øgle omkring stegen ca. 2 cm fra den første knude. Fæst øglen ved at folde det lange stykke garn rundt øglen og trække til.
  4. Gentag processen, og lav øgler ca. 2 cm fra hinanden langs stegen, træk til efter hver øgle - og gentag indtil, du når stegens anden ende.
  5. Vend så stegen over på den anden side, og tag fat om den kortere del af garnet, der sidder ved dobbeltknuden. Træk det ind under hver øgle, til du når til enden, hvor du binder begge dele af garnet sammen med dobbeltknude. Husk at stegen gerne må bindes ret hårdt, da kødet vil skrumpe sammen under stegningen.
  6. Når stegetiden er ovre, og stegen er ude af ovnen, så vent lidt med at klippe garnet af. Når stegen har hvilet, er det bare at klippe snoren af, fjerne den, skære stegen i skiver og servere.

H.W.Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W.Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>