Gratis levering ved DKK 625,-
Prisgaranti på alle produkter
365 dages fuld returret
3324 1122

Gryder


Gryder til induktion

Har du et komfur med induktion, har du formentlig prøvet det; at tænde opunder en gryde, der bare ikke vil blive varm. Miseren skyldes, atinduktionskogeplader stiller særlige krav til gryderne – de skal nemlig have enbund af jernholdigt metal sådan, at bunden er magnetisk. Ellers kan induktionenikke ”få fat”.

Sådan virker induktion

Induktionskogeplader fungerer ved, at en lille spole er placeret under hverkogeplade på komfuret. Når du tænder for kogepladen, sendes der vekselstrømgennem spolen, og herfra bliver den kun varm, hvis der er placeret en magnetiskgryde eller pande på den. Det skyldes, at der mellem vekselstrømmen i spolen ogden magnetiske bund i gryden opstår et længerevarende magnetfelt, der betegnessom hvirvelstrøm. Det er altså hvirvelstrømmen, der opvarmer grydens bund ogderved resten af gryden og dens indhold. Det er derfor nødvendigt med særligegryder til induktion.

Det betyder for eksempel, at har dukøkkenskabet fyldt med gryder og pander af kobber, ler, keramisk materiale,Pyrex eller udelukkende i aluminium eller rustfrit stål, så kan de faktisk ikkebruges på komfuret, da disse materialer ikke er magnetiske (du kan dog væreheldig, at visse gryder i rustfrit stål kan bruges). Komfuret vil ganske enkeltikke tænde. Men fortvivl ikke. Hos H.W. Larsen har vi både panderog gryder til induktion.Her finder du udover almindelige gryder i diverse størrelser både kasseroller,kogekar, stegegryder, grillpander og smørvarmere. Vi fører populære mærker somSCANPAN, Le Creuset og Bourgeat, så du kan finde induktionsgryder,der passer til dit behov og lader dig opleve fordelen ved at lave mad på etkomfur med induktion.

Fordele ved induktion

  • Hurtig opvarmning: Induktionskogepladerbliver varme med det samme, og det tager derfor ikke lang tid at varmekødsovsen. 
  • Maksimal kontrol overtemperaturen: Med induktion er det nemt og hurtig at regulere temperaturen. Du kanderfor hurtigt gå fra fuld styrke til lavt blus, hvis maden er ved at brændepå, da varmegraderne ændres med det samme, du skruer op eller ned. 
  • Sparer på energien: Strømmen, der genereresved induktion, afbrydes lige så snart, du fjerner gryden.

Huskeregler ved køb afinduktionsgryder

Der er altsåmange fordele ved et komfur med induktion. Der er dog nogle ting, du bør væreopmærksom på, når du skal købe gryder til induktion:  
  • Kend størrelsen på dit komfurs kogezoner. Kogezonen skal nemlig være heltdækket for, at den kan tænde og opvarme maden optimalt. Noter derfor diameterenfor kogezonen inden, du køber nyt udstyr. På den måde kan du være sikker på, atdet passer til dit komfur. 
  • Vær opmærksom på, at grydens magnetiske zone/bund kan være mindre endgrydens diameter. 
  • Tjek altid, at gryderne kan bruges til induktion inden køb.  Det kan gøres ved at kigge efterinduktionssymbolet eller på grydens bund – induktionszonen er sommetider mærketop med prikker eller farve for at indikere hvortil, det magnetiske felt går.

Test, om du har gryder tilinduktion

Er du i tvivl om, hvorvidt du alleredehar pander og gryder til induktion, så kan du faktisk selv teste det. Det gøresved at hælde en smule vand i de gryder og pander, du vil teste. Sæt dem påkomfurets kogeplader, og tænd for dem. Begynder displayet at blinke, kan dudesværre ikke bruge dem til induktion. Varmer din gryde eller pande op, menhører du samtidig små kliklyde fra komfuret, kan det være fordi, de ikke erhelt kompatible med induktionskogepladen – kliklydene kan dog også optræde vedsvag varme.

Vil du være 100 % sikker på, at kogeudstyret kan br