Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Kogeplader

Mangler du et enkelt eller 2 kogeblus? Perfekt som reserveblus eller udekøkkenet.

En ekstra kogeplade kan redde dagen

Der er godt gang imadlavningen. Alle pladserne på kogepladen er optaget, og det syder og bobler igryderne. Duften af lækker mad spreder sig langsomt i køkkenet, og det helespiller – lige indtil du kommer i tanke om, at du har glemt at koge kartofler.Hvad gør du nu, hvor alle kogeplader er i brug, og maden gerne skulle værefærdig på samme tid? Det er her, de fritstående kogeplader kommer ind ibilledet som de ultimative lifesavers.

Hvad er fritstående kogeplader?

Fritstående kogeplader erkogeplader, som kan findes frem og pakkes væk efter behov. Du kan derfor suppleredin allerede eksisterende kogeplade med en ekstra, når det kniber med pladsenunder madlavningen. De fås både som dobbelt-kogeplade og som enkelt-kogepladealt efter, hvor stort behovet er. Den fritstående løsning kan mere end blot atvære et supplement, og specielt dobbeltkogepladen kan fungere som en smartløsning til det lidt mere primitive køkken i f.eks. kolonihavehuset. Her vil mantypisk gerne have muligheden for at lave mad, men der er ikke altid plads tilat installere et rigtigt køkken. Den fritstående kogeplade er derfor smart, daden kan placeres lige, hvor du ønsker, f.eks. oven på et lille køleskab, så alpladsen bliver udnyttet – eller du kan vælge at stille den frem på spisebordet,når det er tid til at lave mad.

Forskellige typer fritstående kogeplader

Ligesom at der findesforskellige slags kogeplader, findes der også flere forskellige typerfritstående kogeplader. Her kan du læse om de to mest almindelige og dervedfinde ud af, hvad du bør vælge i forhold til lige netop dit behov.

  • Induktionskogeplade: Kogeplader med induktion varmer gryder og panderop ved hjælp af et elektromagnetisk felt. Det betyder derfor også, at der erspecielle krav til, hvilke gryder ogpanderder kan bruges. De skal nemlig væreudstyret med magnet-bund for, at de kan opvarmes. Ved induktionskogeplader erdet ikke selve kogepladen, der bliver varm, men i stedet gryden eller panden.Det resulterer i en hurtigere opvarmning, da der ikke skal bruges energi på atvarme kogepladen op – hvilket er tilfældet med massekogepladen. Induktionskogepladener derfor billigere i strømforbrug og den har den fordel, at den er effektiv.Derudover er det hurtigt at justere temperaturen, og så er den meget rengøringsvenlig.
  • Massekogeplade: Massekogepladen er den traditionelle og måske lidt mere gammeldagskogeplade. I denne type er varmelegemet indbygget i pladen, hvor gryder ogpander stilles. Massekogepladen varmer gryder og pander langsommere op end eninduktionskogeplade, fordi varmelegemet først selv skal opvarmes, inden det kanvideregive varmen til en eventuel gryde eller pande. Det betyder derfor også,at denne type har et øget energiforbrug sammenlignet med nyere kogeplader.Dette opvejes dog af, at den ofte er billigere, når man skal ud at købe den.

Ting, du bør overveje inden køb af en ekstrakogeplade

Vælger man at gå ud oginvestere i en fritstående kogeplade, som supplement til den man allerede har,så er det en god idé at investere i samme type. Det vil sige, at har duallerede en induktionskogeplade derhjemme, vil det være smart at købeekstra-kogepladen med induktion, da de samme gryder og pander kan bruges dertil. Det samme gør sig gældende, hvis du haren induktionskogeplade og vælger at supplere med en massekogeplade. Har duderimod ikke induktion derhjemme, vil det ikke være en fordel et købe denekstra kogeplade med induktion, selvom den er billigere i strømforbrug. Du vilnemlig kunne risikere at ende med en ekstra udgift i køkkenudstyr, hvis dinegryde