Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Ølglas

Er det vigtigt for dig at give din øl de allerbedste betingelser for at vise sig fra sin bedste side, skal du vælge det rigtige ølglas til den ølsort, der står på menuen. Læs mere nederst på siden.

Ølglas - det rigtige glas til din yndlingsøl

Når du hælder øl op i et glas, frigøres en hel del co2, hvilket er årsagen til at, øllet svulmer op og danner skum. Hvis du derimod ikke hælder øllet op i et glas, men drikker direkte fra flasken, ender denne co2 i stedet i din mave, med den ikke så behagelige følge at din mave svulmer op. Øl drikkes derfor bedst ud af et glas. 

Hvis du synes, det er vigtigt, at give din øl de allerbedste betingelser for at vise sig fra sin bedste side, skal du også vælge det rigtige ølglas til den ølsort, der står på menuen. Læs her om, hvilke glas der egner sig bedst til dine yndlingssorter.

Pilsner og andre lyse øl

Høje glas holder på boblerne i alle drikkevarer, og en pilsner smager bedst i et smalt, højt glas, enten et lige eller på fod. Glasset åbner sig ofte gradvist mod kanten, hvilket er med til at give pilsneren en optimal skumkrone.

IPA (India Pale Ale)

Til IPA findes der specialdesignede glas med en smallere, rillet bund, der fylder ca. 1/3 af det hele glas. Glasset er udformet til at få det bedste ud af smagen og bevare et luftigt skum. IPA kan dog også drikkes i et afrundet ølglas.

Hvedeøl

Et traditionelt ølglas til hvedeøl (50 cl) er højt og smalt i bunden, hvorefter det åbner sig gradvist mod toppen og har en let lukket åbning. Det giver den bedste oplevelse for hvedeølsentusiaster, da formen både koncentrerer hvedeøllets særlige smagsnuancer og giver et flot, tykt skum.

Stout og porter

Et klassisk stoutglas er tulipanformet, hvilket fremhæver stoutens karakteristiske smagsnuancer af ristet malt, kaffe og chokolade. Mange kraftige ølsorter egner sig også godt til afrundede glas som cognacglas. Formen gør det nemt at snurre øllet rundt i glasset, så smagene åbner sig. Se vores cognacglas i forskellige størrelser her >>

Skænk på skrå

Som du måske ved, er det heller ikke ligegyldigt, hvordan man skænker en øl op i et ølglas. Hælder man for hurtigt og i lige linje fra flaske til glas, vil det meste af øllet gå op i skum. I stedet skal du stille og roligt hælde øllet op med glasset skråtstillet, hvor du hen mod slutningen drejer glasset lige. Mens du skænker, frigør du de hundreder af smagsstoffer, øllet indeholder, og får en flot krone af skum øverst i glasset (gerne ca. 2 cm høj).

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>