Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Glas

Gå på opdagelse blandt vores vandglas, ølglas og vinglas samt glas til champagne, drinks og shots. Det er dejligt at drikke fra glas, man synes er smukke og som passer sammen med sit indhold. Vidste du, at formen på et glas kan have betydning for, hvordan forskellige drikkevarer smager og kommer til sin ret? Læs mere nederst på siden.

Glas - en verden af finurlige designs

På disse sider finder du vores vandglas, ølglas og vinglas samt glas til champagne, drinks og shots. Det står dig naturligvis frit for at vælge de glas, du selv mener, er det bedste til det, du skal drikke, men vidste du, at formen på et glas kan have betydning for, hvordan forskellige drikkevarer smager og kommer til sin ret? Nedenfor fortæller vi lidt om, hvad du kan tænke på, når du vælger nye vin-, champagne- eller ølglas.

Gå direkte til vandglas >>

Gå direkte til drinksglas >>

Gå direkte til shotglas >>

Se også vores portionsglas >>

Derfor har vinglasset fået sin form

Du ved nok, at vinglas er formet med en stilk, for at du skal holde i stilken. Det skal man for at undgå, at vinen varmes op for hurtigt, mens man drikker den. En anden fordel er, at din oplevelse af vinen bliver mere ren, når duft fra fx parfume og sæbe holdes på lidt afstand fra vinens duft. Det er the basics. Men også vinglassets kumme er med til at bestemme, hvilken vinoplevelse du får. Når det kommer til vinglas, er det dels kummens form og størrelse, dels selve åbningens størrelse, der har betydning for, hvordan vinen kommer til udtryk.

De fleste vinglas er smallere for oven for at hjælpe med at koncentrere aromastofferne. På den måde er det nemmere at opfange dem, når man først dufter til vinen i glasset - og duften af vinen er også en stor del af smagsoplevelsen, når man drikker vinen. Mindst lige så afgørende er det, at åbningens størrelse bestemmer, hvor på tungen, vinen lander inde i munden, hvor fx et glas med en smal åbning vil fremhæve sødme, mens en bred åbning fremhæver vinens syre. 

Hvis man vil tage det sikre før det usikre, kan man købe vinglas særligt designet til sin yndlingsdrue. Så ved man, at glasset er udformet til at få det bedste ud af vinen.

Under vinglas finder du også vores mindre glas på fod, vores portvinsglas. Glassene fungerer lige så godt til sherry, madeira og likør som de gør til portvin.

Se vores vinglas og læs mere her >>

Dekantér mere

Vi har også et stort udvalg af karafler til dekantering af vin. Når du bruger en karaffel, bliver vinen udsat for ilt, hvorved smagen åbner sig efter grundprincippet jo bredere en bund, jo mere kontakt mellem ilt og vin. Husk at hælde vinen over i en karaffel mindst tre kvarter før servering for det bedste resultat. 

Se vores karafler her >>

Se også vores iltere og hældepropper her >> 

Forskellen på et klassisk og et moderne champagneglas

Det helt klassiske champagneglas er coupeglasset. Det er svært at overgå coupeglassets elegance med den brede, lave kumme på stilk, og hvis man synes det visuelle udtryk er vigtigt, falder valget nemt på et coupeglas. Men glasset har et minus, for champagnens bobler og duft går hurtigt tabt i det meget åbne coupeglas, oftest langt før man når at tømme glasset. Til gengæld er coupeglas perfekte til mange cocktails som Daiquiris.

Champagnens karakter overlever langt bedre, når man hælder den op i et højt, smalt glas, der bliver en smule smallere i toppen. Vi tilbyder begge slags glas med en overvægt på de høje champagneglas.

Se vores champagneglas og læs mere her >>

Se også vores champagneskåle og vinkølere her >>

Et ølglas er ikke bare et ølglas

Som du måske ved, er det ikke ligegyldigt, hvordan du skænker en øl i et ølglas. Hælder man for hurtigt og i lige linje fra flaske til glas, vil det meste af øllet gå op i skum. I stedet skal man stille og roligt hælde øllet op med glasset skråtstillet. Så frigør du de hundreder af smagsstoffer, øllet indeholder, og får en flot krone af skum øverst i glasset (ca. 2 cm høj).

Også når det kommer til øl, er glassets form afgørende for smagsoplevelsen, og selvom du ikke er feinsmecker, kan det være sjovt at vide, hvilke glas der egner sig bedst til dine yndlingssorter.

Pilsner og lager

En pilsner smager bedst i et smalt, højt glas, enten helt lige eller på fod. Glasset er udformet til at give pilsneren en optimal skumkrone.

IPA (India Pale Ale)

Til IPA findes der specialdesignede glas med en smallere bund, der fylder ca. 1/3 af det hele glas. Glasset er udformet til at få det bedste ud af smagen og bevare et luftigt skum. IPA kan også drikkes i et afrundet ølglas.

Hvedeøl

Et traditionelt ølglas til hvedeøl er højt og er smalt i bunden, hvorefter det åbner sig gradvist mod toppen. Det giver den bedste oplevelse både duft- og smagsmæssigt.

Ale

Når man drikker ale, er det vigtigt at glasset ikke er for stort. For at bevare skum, kølighed og duft bedst muligt bør glasset kunne rumme ca. 30-40 cl. Glasset har ofte fod og kummen kan både være lige eller let svunget.

Se vores ølglas her >>

Stout og porter

Rigtigt kraftige ølsorter egner sig godt til afrundede glas som cognacglas. Formen gør det nemt at snurre øllet rundt i glasset, så smagene åbner sig. Se vores cognacglas i forskellige størrelser her >>

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

Er den på tilbud?

Hvis man ikke er interesseret i at investere de helt store penge, kan det være en fordel at kigge efter køkkenmaskiner blandt alle vores tilbudsvarer. At købe en køkkenmaskine på tilbud giver masser af værdi for pengene - uden at gå på kompromis med kvaliteten.

H.W.Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W.Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>