Glas
Gå på opdagelse blandt vores vandglas, ølglas og vinglas samt glas til champagne, drinks og shots. Det er dejligt at drikke fra glas, man synes er smukke og som passer sammen med deres indhold. Vidste du, at formen på et glas kan have betydning for, hvordan forskellige drikkevarer smager og kommer til sin ret? Læs mere nederst på siden.

Glas - en verden af finurlige designs

På disse sider finder du vores vandglas, ølglas og vinglas samt glas til champagne, drinks og shots. Det står dig naturligvis frit for at vælge de glas, du selv mener, er det bedste til det, du skal drikke, men vidste du, at formen på et glas kan have betydning for, hvordan forskellige drikkevarer smager og kommer til sin ret? Nedenfor fortæller vi lidt om, hvad du kan tænke på, når du vælger nye vin- og champagneglas.

Gå direkte til vandglas >>

Gå direkte til drinksglas >>

Gå direkte til shotglas >>

Se også vores portionsglas >>

Derfor har vinglasset fået sin form

Du ved nok, at vinglas er formet med en stilk, for at du skal holde i stilken. Det skal man for at undgå, at vinen varmes op for hurtigt, mens man drikker den. En anden fordel er, at din oplevelse af vinen bliver mere ren, når duft fra fx parfume og sæbe holdes på lidt afstand fra vinens duft. Det er the basics. Men også vinglassets kumme er med til at bestemme, hvilken vinoplevelse du får. Når det kommer til vinglas, er det dels kummens form og størrelse, dels selve åbningens størrelse, der har betydning for, hvordan vinen kommer til udtryk.

De fleste rødvinsglas er smallere for oven for at hjælpe med at koncentrere aromastofferne. På den måde er det nemmere at opfange dem, når man først dufter til vinen i glasset - og duften af vinen er også en stor del af smagsoplevelsen, når man drikker vinen. Mindst lige så afgørende er det, at åbningens størrelse bestemmer, hvor på tungen, vinen lander inde i munden, hvor fx et glas med en smal åbning vil fremhæve sødme, mens en bred åbning fremhæver vinens syre. 

Hvis man vil tage det sikre før det usikre, kan man købe vinglas særligt designet til sin yndlingsdrue. Så ved man, at glasset er udformet til at få det bedste ud af vinen.

Under vinglas finder du også vores mindre glas på fod, vores portvinsglas. Glassene fungerer lige så godt til sherry, madeira og likør som de gør til portvin.

Se vores vinglas og læs mere her >>

Dekantér mere

Vi har også et stort udvalg af karafler til dekantering af vin. Når du bruger en karaffel, bliver vinen udsat for ilt, hvorved smagen åbner sig efter grundprincippet jo bredere en bund, jo mere kontakt mellem ilt og vin. Husk at hælde vinen over i en karaffel mindst tre kvarter før servering for det bedste resultat. 

Se vores karafler her >>

Se også vores iltere og hældepropper her >> 

Forskellen på et klassisk og et moderne champagneglas

Det helt klassiske champagneglas er coupeglasset. Det er svært at overgå coupeglassets elegance med den brede, lave kumme på stilk, og hvis man synes det visuelle udtryk er vigtigt, falder valget nemt på et coupeglas. Men glasset har et minus, for champagnens bobler og duft går hurtigt tabt i det meget åbne coupeglas, oftest langt før man når at tømme glasset. Til gengæld er coupeglas perfekte til mange cocktails som Daiquiris.

Champagnens karakter overlever langt bedre, når man hælder den op i et højt, smalt glas, der bliver en smule smallere i toppen. Vi tilbyder begge slags glas med en overvægt på de høje champagneglas.

Se vores champagneglas og læs mere her >>

Se også vores champagneskåle og vinkølere her >>

Et ølglas er ikke bare et ølglas

Også når det kommer til øl, er glassets form afgørende for smagsoplevelsen, og selvom du ikke er feinsmecker, kan det være sjovt at vide, hvilke glas der egner sig bedst til dine yndlingssorter.

Læs mere og se vores ølglas her >>

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>