Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Råkostjern


Råkostjern gør madlavningen nemmere

De fleste husholdninger har svært ved at leve uden et råkostjern – eller et rivejern, som det også kaldes. Med et råkostjern kan du rive grøntsager såsom gulerødder, kål eller peberrod hurtigt, nemt og enkelt, og på den måde kan du skabe lækre komponenter til en salat, en sammenkogt ret eller en dressing. Og så er det helt frisk og ekstra smagfuldt, når man river ingredienserne direkte frem for eksempelvis at købe dem færdigrevne i butikkerne.

Råkostjern kommer i mange afskygninger. På H. W. Larsen har vi samlet nogle af de bedste. Her finder du et stort udvalg af råkostjern med både to, tre og fire kanter og i alverdens forskellige størrelser. De fleste har flere typer af huller, som du river din mad på, så der er mulighed for variation. Det er vigtigt at kunne veksle imellem størrelsen på stykkerne, så du får det, der passer til lige netop den ret, du har gang i. Til en rå gulerodssalat kan det være godt med store stykker revet gulerod, mens lidt peberrod som smagsgiver i tærten kan være god i små og fine stykker.

En billig investering

Vi fører en lang række forskellige råkostjern her på siden. Fælles for dem er, at design og æstetik spiller en stor rolle. Det er ikke produkter, som man absolut skal gemme væk i skabet. Priserne er varierende, men det er aldrig en investering, der vælter budgettet. Når du vælger dit råkostjern, skal du også overveje, hvad dine behov er. Nogle jern er naturligvis skarpere – og dermed også mere effektive – end andre. Regner du med at bruge rivejernet stort set hver dag, er det måske også værd at betale lidt ekstra for en ekstremt god kvalitet.

På H. W. Larsen ligger de fleste rivejern til en solid pris under 200 kroner. Vi har endda modeller til under 100 kroner. Nogle rivejern er mindre og lidt mere simple, mens andre har flere sider og forskellige størrelse huller. De små trekantede udgaver er typisk gode til at rive fine ingredienser på. Det kan være muskatnød eller hvidløg. Omvendt er de lidt større og firkantede modeller gode til at rive deciderede hovedingredienser til en salat.

Vi har af og til tilbud på vores rivejern, så du kan få dem endnu billigere. Så du kan med fordel holde et vågent øje med hjemmesiden.

Mange funktioner i én

Udover det faktum, at råkostjern har flere riveflader med forskellige egenskaber, så har vi også modeller med en mandolinjernsfunktion på siden. Det er en ekstremt nyttig funktion, hvis du skal rive appelsinskiver, æbler eller noget helt tredje utrolig tyndt. En af de helt store kvaliteter ved et råkostjern er, at det ikke fylder særlig meget i køkkenskabet, men samtidig rummer så mange muligheder.

Det kan være smart at rive over et skærebræt eller direkte ned i en skål, så du ikke skal manøvrere rundt med det bagefter. Laver du eksempelvis revne agurkestykker til en græsk tzatziki, kan du med fordel gøre det på et viskestykke, som du derefter kan vride.

Generelt kommer der en del væske med, når du bruger et råkostjern. Det er det, der gør, at ingredienserne får ekstra smag og friskhed. Med et råkostjern kan du lave hjemmelavede retter hurtigt, nemt og billigt!