Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Tallerkener

Sæt de lækreste retter på menuen og sæt fantasien fri med stel fra hele verden i alle mulige farver, former og materialer. Sorter efter produkttype, for kun at se den eller de produkter, du er interesseret i. Læs mere nederst på siden.

Tallerkener - fundamentet for den stilfulde servering

Det kan have stor betydning for madoplevelsen, hvordan maden serveres. På denne side finder du vores store udvalg af kvalitetstallerkener. Gå på opdagelse blandt porcelæn i alle mulige farver og former. Vi har også elegante, rustikke tallerkener i skifer og støbejern.

Pas på porcelænet

Når du har valgt dine nye tallerkener i den form og farve, du ønsker, er der nogle ting, du kan gøre for holde dem så flotte som nye og give dem længere levetid.

1) Den mest hyppige årsag til overfladiske sprækker i glasuren, er at tallerkener er blevet skudt ind over hinanden, når de er stillet på plads. Gør det derfor til en vane at stille tallerkenerne på plads ved at placere hver tallerken på den næste direkte oppefra.

2) Bestik lavet af rustfrit stål kan give dine tallerkener sorte streger. Dette kan forebygges ved at sørge for at der altid er afspændingsmiddel i opvaskemaskinen.

3) Nogle madvarer kan misfarve tallerkenerne, særlig mad som er syreholdig, fx syltede rødbeder, citron og æbler. For at undgå misfarvning er det en god idé at skylle dine tallerkener direkte efter brug, hvis du altså ikke vasker dem op med det samme. 

Vigtigt at vide om skifer

Vælger du i stedet skifer, får du tallerkener med en særdeles lang levetid - under forudsætning af at du giver dem den rigtige pleje. Skifer er et naturligt produkt, som kommer fra en finkornet bjergart. Det bliver i nogle lande brugt som byggemateriale, særligt som tagdækningsmateriale, hvilket siger en del om, hvor stærkt og holdbart skifer er. Den meget lange levetid gør skifer til et meget miljøvenligt materiale. 

Når du bruger skifer til mad, er en overfladebehandling nødvendig - helst allerede før første gang, du bruger det. Tallerkener og plader af naturskifer kan ellers hurtigt få pletter. Vi anbefaler stenolie til behandling af skifer (kan købes i de fleste byggemarkeder). Det er nemt at se, hvornår det er tid til en ny behandling, da skifer bliver mere mat at se på, når det har brug for olie.

Påfør gerne olien 2 gange, før tallerkenerne bruges første gang. Afslut behandlingen ved at tørre tallerkenerne af med en fugtig klud. 

Når du rengør dine skifertallerkener efter brug, skal det enten ske med en våd klud eller ved skånsom i håndopvask med varmt vand og eventuelt en smule mildt opvaskemiddel. Vi anbefaler ikke, at du stiller skifer i opvaskemaskinen eller skrubber det hårdt med en skuresvamp, da det kan lave ridser i overfladen.

Se også vores serveringsbræt i skifer >>

En skiferplade kan bruges til alle former for madanretninger, men egner sig især godt til anretninger af sushi, tapas, ost, smørrebrød, snacks og buffetanretninger.

Skiferplader kan også bruges til indretningen i dit hjem, fx i dit køkken, til at stille olie og salt- og peberkværne på.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>