Gratis levering ved DKK 625,-
Prisgaranti på alle produkter
365 dages fuld returret
3324 1122

Brødforme

Det er let at få et hjemmebagt franskbrød eller rugbrød til at se professionelt ud, hvis man bager det i en brødform.

Brødforme

En god brødform er at finde i ethvert veludrustet køkken, ogen solid én af slagsen går gerne i arv gennem generationer. En brødform er medtil at holde på bagværkets former, ligesom du kan få mere ud af bageskorpen,end hvis du bare bager brødet på en plade. Med andre brødtyper, som eksempelvis det gode, danskerugbrød, er brødformen intet mindre end uundværlig, og du bør sørge for, du fårén i ordentlig kvalitet, når du alligevel skal ud og bruge penge på den. Enstabil brødform, der holder formen, fordeler varmen og slipper bagværket igen,er dét, du bør have i kikkerten, når du skal finde din næste.Vi forhandler et væld af brødforme til forskellige behov ogpengepunge. Det er blandt andet kvalitet og materialer, der er mest afgørendefor prisen. Men hvad bør du så vælge?

Exoglass

Materialet exoglass vinder mere og mere indpas i køkkenerne,for der er mange fordele ved de plastikagtige redskaber. Exoglass er bådeholdbart og hygiejnisk, og så kan det tåle ret ekstreme temperaturer – bådekoldt og varmt. Exoglass er født med non-stick belægning, og det hårdføremateriale kan tåle årevis med flittigt brug og maskinopvask.

Silikone

Silikone har mange fordele i køkkenet, og det fleksiblemateriale er oplagt til mange redskaber – som eksempelvis brødforme. Med ensilikoneform slipper du for at skulle smøre formen, inden du bager, ogmaterialets fleksibilitet betyder, at du altid nemt kan få brød og kage ud afformen igen. De silikoneforme, vi forhandler, er i høj kvalitet, og de erforstærket i siderne, så dit brød stadig kommer til at holde formen, når dethæver i ovnen. De kan godt tåle en tur i opvaskemaskinen, men du bør undgå atbruge metalredskaber i formene.

Metal

Metal er det klassiske valg til brødformene, og i dag er detoftest aluminium, de er lavet af. Det betyder, at formene ikke ruster, og meden god, tyk aluminiumsform får du fordelt varmen optimalt – og høster en finskorpe. Der, hvor du skal være opmærksom, er non-stick belægningen.Dens levetid er nemlig mere eller mindre ensbetydende med brødformens levetid,og her kan det godt svare sig at finde noget, der matcher dit behov. Bager dunormalt ved ret høje temperaturer, er det vigtigt, du finder en belægning, dertåler dette. Eller skulle du måske overveje exoglass eller silikone i stedet.

Pas godt på din brødform

Du kan forlænge din brødforms levetid betragteligt, hvis dupasser godt på den. Overhold de maksimumtemperaturer, der kommer medanbefalingerne. Er det metal og non-stick, kan for høje temperaturer sagtensbetyde enden for din bageform, mens silikone og exoglass måske begynder atopføre sig uhensigtsmæssigt – selvom de kan tåle ret høje temperaturer.Vær forsigtig, når du gør formen ren. Metalforme ognon-stick belægninger har ikke nødvendigvis godt af det hårde miljø, du finderi en opvaskemaskine, mens exoglass og silikone bedre kan tåle det. Non-stick og metalinstrumenter er også en elendig cocktail,du bør undgå, for det går stærkt, når belægningen først begynder at give op.