Bunka-knive
Bunkakniven er en alsidig kokkekniv med en karakteristisk spids, som er lige så god til grøntsager og urter som til præcisionsarbejde med kød og fisk. Læs mere nederst på denne side.
Popularitet
Bunkakniv, 16,5 cm, Senjen ONE
911164
 
DKK 599,00 / stk inkl. moms
DKK 479,20 ekskl. moms
Bunka, 17,5 cm, Senjen 24/7
924717
 
DKK 399,00 / stk inkl. moms
DKK 319,20 ekskl. moms
Bunkakniv, 17 cm, Senjen Single
904165
 
DKK 449,00 / stk inkl. moms
DKK 359,20 ekskl. moms
Bunkakniv, Senjen VG10, 16,5 cm
902165
 
DKK 1.149,00 / stk inkl. moms
DKK 919,20 ekskl. moms
Bunkakniv, 17 cm, Takefu, VG-10, 61 lag, Jerntræskæfte
LARSEN PRIS
TK11HA4106
 
DKK 3.390,00 / stk inkl. moms
DKK 2.712,00 ekskl. moms
Bunkakniv, Senjen Powder, 16,5 cm
912165
 
DKK 1.749,00 / stk inkl. moms
DKK 1.399,20 ekskl. moms
Bunkakniv, 17 cm, Takefu Yellow Bull, VG-10 61 lag
LARSEN PRIS
TK11HA4606
 
DKK 3.190,00 / stk inkl. moms
DKK 2.552,00 ekskl. moms
Viser 1 til 7 af 7

Bunka-kniven – den sylespidse japaner

Bunka-kniven er en japansk all-roundkniv, der har masser af kreative anvendelsesområder i køkkenet. Rent æstetisk er bunka-kniven meget tiltalende. Den ser virkelig cool ud og er lækker og motiverende at arbejde med både for professionelle og for kokke, der vil nyde at lave mad med respekt for håndværket i deres eget køkken.

Japansk kokkekniv med høj præcision

Bunkaen er en alsidig all-round-kniv, som har meget til fælles med santoku-kniven. Den største forskel ligger i formen på knivbladet, som er distinkt og nemt at genkende. Bunka-kniven fremstår rå, takket være at bladet hælder stejlt fra bladets ryg mod spidsen. Den yderste spids på en bunka er meget udtalt, og det gør bunkaen til et godt valg til præcisionsarbejde med kød og fisk, fx afpudsning. Bunka-knivens blad er ligesom santoku-knivens forholdsvis bredt, hvilket gør den til et godt valg, når du hakker, skærer eller strimler grøntsager og urter.

Forskelle mellem bunka-knive og vestlige kokkeknive

Bunka- og santoku-knivene har også det til fælles, at de bliver set som nogle af de flotte japanske alternativer til de klassiske vestlige kokkeknive. Bunkaen bliver af mange dog betragtet som en japansk kniv i vestlig stil. Men sammenlignet med de tilsvarende vestlige knive, er en bunka dog ofte både kortere, tyndere og lettere. 

En lettere kniv giver mindre belastning

En bunka er oftest meget let. Den anbefalede størrelse for en bunka er både for hjemmekokke og professionelle et ca. 165 mm langt blad. Med en bladlængde på 165 mm er kniven let og behagelig at bruge til de fleste formål. Den lille størrelse og længde giver mindre belastning og træthed, når du bruger kniven i lang tid. Den er derfor et udmærket valg, når du skal udføre en opgave med mange gentagelser. Højden på bladet ved hælen giver samtidig en god frihøjde til knoerne, og derfor tiltaler bunkaen mange, der arbejder med grøntsager, hvor der snittes og choppes i rå mængder.

Hvor meget må din nye kniv koste?

Der er selvfølgelig et hav af forskellige bunka-knive på markedet at vælge mellem. Størrelser, skæfter og ståltyper varierer fra model til model, og det er faktorer at overveje, når du skal købe en bunka. Bunka-knive er findes i alle prislejer, så det bør du også tage med i dine overvejelser. Hos os kan du finde en bunkakniv, uanset hvordan dit budget ser ud.

Pas godt på dine knive 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>