Alle knive
Popularitet
Kokkekniv, F. Dick Premier Plus, 21 cm
Spar 30%
144721
Før DKK 1.111,25
DKK 777,88 / stk inkl. moms
DKK 622,30 ekskl. moms
Udbener, F. Dick Premier Plus, 15 cm, fleksibel
Spar 30%
144515
Før DKK 811,25
DKK 567,88 / stk inkl. moms
DKK 454,30 ekskl. moms
Santokukniv, F. Dick Premier Plus, 18 cm, med luftskær
Spar 51%
144218K
Før DKK 1.111,25
DKK 544,51 / stk inkl. moms
DKK 435,61 ekskl. moms
Santokukniv, F. Dick Premier Plus, 18 cm
Spar 51%
144218
Før DKK 936,25
DKK 458,76 / stk inkl. moms
DKK 367,01 ekskl. moms
Kokkekniv, F. Dick Premier Plus, 23 cm
Spar 30%
144723
Før DKK 1.248,75
DKK 874,13 / stk inkl. moms
DKK 699,30 ekskl. moms
Kokkekniv, F. Dick Premier Plus, 26 cm
Spar 30%
144726
Før DKK 1.348,75
DKK 944,13 / stk inkl. moms
DKK 755,30 ekskl. moms
Brødkniv, F. Dick Premier Plus, 21 cm
Spar 30%
103921
Før DKK 911,25
DKK 637,88 / stk inkl. moms
DKK 510,30 ekskl. moms
Brødkniv, F. Dick Premier Plus, 26 cm
Spar 30%
145126
Før DKK 1.098,75
DKK 769,13 / stk inkl. moms
DKK 615,30 ekskl. moms
Santukokniv, F. Dick Premier Plus, 14 cm
Spar 51%
144214K
Før DKK 911,25
DKK 446,51 / stk inkl. moms
DKK 357,21 ekskl. moms
Kokkekniv, F. Dick Premier Plus, 15 cm
Spar 30%
144715
Før DKK 948,75
DKK 664,13 / stk inkl. moms
DKK 531,30 ekskl. moms
Pyntekniv, F. Dick Premier Plus, 9 cm
Spar 30%
144709
Før DKK 548,75
DKK 384,13 / stk inkl. moms
DKK 307,30 ekskl. moms
Filetkniv, F. Dick Premier Plus, 18 cm, fleksibel
Spar 30%
145418
Før DKK 836,25
DKK 585,38 / stk inkl. moms
DKK 468,30 ekskl. moms
Filetkniv, F. Dick Premier Plus, 21 cm, fleksibel
Spar 30%
145421
Før DKK 973,75
DKK 681,63 / stk inkl. moms
DKK 545,30 ekskl. moms
Universalkniv, F. Dick Premier Plus, 21 cm
Spar 30%
145521
Før DKK 936,25
DKK 655,38 / stk inkl. moms
DKK 524,30 ekskl. moms
Kokkekniv/Trancherkniv, F. Dick Premier Plus, 26 cm
Spar 30%
145626
Før DKK 1.048,75
DKK 734,13 / stk inkl. moms
DKK 587,30 ekskl. moms
Kokkekniv/Trancherkniv, F. Dick Premier Plus, 15 cm
Spar 30%
145615
Før DKK 748,75
DKK 524,13 / stk inkl. moms
DKK 419,30 ekskl. moms
Chartreusekniv, F. Dick Premier Plus, 10 cm
Spar 30%
145010
Før DKK 898,75
DKK 629,13 / stk inkl. moms
DKK 503,30 ekskl. moms
Ostekniv, F. Dick Premier Plus, 15 cm, med luftskær
Spar 30%
141115
Før DKK 1.086,25
DKK 760,38 / stk inkl. moms
DKK 608,30 ekskl. moms
Laksekniv, F. Dick Premier Plus, 28 cm
Spar 30%
140428
Før DKK 1.098,75
DKK 769,13 / stk inkl. moms
DKK 615,30 ekskl. moms
Steakkniv, F. Dick Premier Plus, 12 cm
Spar 30%
140312
Før DKK 536,25
DKK 375,38 / stk inkl. moms
DKK 300,30 ekskl. moms
Kokkekniv, F. Dick Premier Plus, 30 cm
Spar 30%
144730
Før DKK 1.986,25
DKK 1.390,38 / stk inkl. moms
DKK 1.112,30 ekskl. moms
Kokkekniv/Trancherkniv, F. Dick Premier Plus, 21 cm
Spar 30%
145621
Før DKK 911,25
DKK 637,88 / stk inkl. moms
DKK 510,30 ekskl. moms
Kokkekniv/Trancherkniv, F. Dick Premier Plus, 18 cm
Spar 30%
145618
Før DKK 786,25
DKK 550,38 / stk inkl. moms
DKK 440,30 ekskl. moms
Universalkniv, F. Dick Premier Plus, 26 cm
Spar 30%
145526
Før DKK 1.073,75
DKK 751,63 / stk inkl. moms
DKK 601,30 ekskl. moms
Udbener, F. Dick Premier Plus, 13 cm
Spar 30%
144513
Før DKK 798,75
DKK 559,13 / stk inkl. moms
DKK 447,30 ekskl. moms
Steakkniv, F. Dick Premier Plus, 12 cm
Spar 30%
140012
Før DKK 461,25
DKK 322,88 / stk inkl. moms
DKK 258,30 ekskl. moms
Kokkekniv, F. Dick Premier Plus, 18 cm
Spar 30%
144118
Før DKK 911,25
DKK 637,88 / stk inkl. moms
DKK 510,30 ekskl. moms
Pyntekniv, F. Dick Premier Plus, 12 cm
Spar 30%
144312
Før DKK 611,25
DKK 427,88 / stk inkl. moms
DKK 342,30 ekskl. moms
Urtekniv, F. Dick Premier Plus, 13 cm, bølgeskær
Spar 30%
141013
Før DKK 661,25
DKK 462,88 / stk inkl. moms
DKK 370,30 ekskl. moms
Tomatkniv, F. Dick Premier Plus, 13 cm
Spar 30%
144413
Før DKK 673,75
DKK 471,63 / stk inkl. moms
DKK 377,30 ekskl. moms
Tournierkniv, F. Dick Premier Plus
Spar 30%
144607
Før DKK 548,75
DKK 384,13 / stk inkl. moms
DKK 307,30 ekskl. moms
Kokkekniv, F. Dick Premier Plus, 21 cm, luftskær
Spar 30%
144821
Før DKK 1.373,75
DKK 961,63 / stk inkl. moms
DKK 769,30 ekskl. moms
Kokkekniv, F. Dick Premier Plus, 12 cm
Spar 30%
144912
Før DKK 886,25
DKK 620,38 / stk inkl. moms
DKK 496,30 ekskl. moms
Pyntekniv, F. Dick Premier Plus, 12 cm
Spar 30%
144712
Før DKK 586,25
DKK 410,38 / stk inkl. moms
DKK 328,30 ekskl. moms
Viser 1 til 34 af 34

Sådan vælger du knive

De tre nødvendige 

  • Kokkekniv: En kokkekniv er den vigtigste kniv i køkkenet takket være sin alsidighed. Kniven skal være udstyret med et højt og kraftigt blad, der helst er over 21 cm langt. Længden er nemlig afgørende for at kunne skære tynde, flotte skiver af fx steg. Hvis man kun skal have én kokkekniv, så er det sikreste valg en smedet kokkekniv, da kniven skal være stærk nok til at skære gennem fx rygbenet på en stor fisk eller et kyllingeben eller til at dele et hvidkålshoved.  
  • Urtekniv: Den næste kniv, der er svær at leve uden, er den lille urtekniv. En god urtekniv kan med fordel bruges til alt fra at pille løg til at skære frugt og hakke grøntsager som fx gulerødder. Håndtaget må ikke være for lille. Selvom det er en lille kniv, så skal håndtaget ligge godt i hånden. 
  • Brødkniv/Universalkniv: Den sidste af de tre must-haves er en kniv med bølgeskær, og gerne med et blad på 23 cm eller længere, eksempelvis en universalkniv. En brødkniv er selvfølgelig eminent til at skære brød, men en universalkniv - som er kraftigere, har mere 'aggressive' bølger end en brødkniv og har et svaj på bladet - er også rigtig god til andre opgaver, fx til at hakke chokolade, nødder og andre ikke-saftholdige emner på en ensartet måde.

Måske kan man klare sig med blot tre knive i sit arsenal, men går du op i madlavning, så vil du naturligvis gerne have lidt mere at lege med end de tre nødvendige, især til det grønne køkken. 

Fire knive til den passionerede hjemmekok

  • Tomatkniv: Selvfølgelig kan du skære dine tomater med en almindelig urtekniv, men det bliver en udfordring, så snart kniven ikke længere er helt skarp. Så klarer den ikke længere at skære gennem tomatens lidt seje skal. Den udfordring kan du vinke farvel til med en tomatkniv, der takket være bølgeskæret indfører en helt ny fornemmelse af akkuratesse i din madlavning. P.S. Husk også, at du kan få slebet dine knive professionelt på H.W.Larsens eget sliberi. Læs mere om slibning hos H.W.Larsen >>
  • Filetkniv: Hvis du holder af at fiske, eller bare kan lide at købe din fisk hel, så vil du have stor gavn af en filetkniv, der med dens tynde, let bøjelige blad gør arbejdet til en leg for dig. 
  • Slagterkniv: Den tredje kniv, vi regner med at finde i køkkenet hos den passionerede, kødspisende, hjemmekok er en slagterkniv, der har en rundet, let opadgående spids, der kan følge ben og hinder. Hvis man håndterer større kødstykker, så vil man i tillæg til slagterkniven desuden have stor gavn af en spidsudbener. Den er eminent til at udbene lammekøller, tilvirke kødstykker til pålæg og meget mere. 
  • Santokukniv: Santokukniven er blevet særdeles populær i de seneste år. Den er kendt for sin uovertrufne evne til at skære løg, porre og salat, fordi det brede, lidt kortere blad gør den stabil og præcis. Det kan tage lidt tid og træning at blive vant til en santoku. Men den tålmodige bliver belønnet; da kniven er både let og smidig, og har en facon der helt naturligt fremmer den gode ergonomi når man snitter/hakker i det grønne køkken. Santokukniven har meget til fælles med bunkakniven (nævnt nedenfor): Bladets facon gør den særdeles god til præcisionsarbejde med grøntsager og frugt, men den kan også bruges til mindre kødstykker og fisk. Æggen på udgaver med hårdtstålsblad kan dog ikke kan holde til at skære gennem hårde emner. 

Fire knive til feinschmeckerne

Bunkakniv

Hvis du ofte strimler grøntsager - eller vil gøre det noget mere, så vil denne japanske kokkekniv gøre det til en leg for dig. Bunkaknivens skær har en let krumning fra hæl til spids, der gør den rigtig god til at skære og grøntsager og frugt. Bunka-kniven er en all-round kniv, der fungerer som en mellemting mellem en kort kokkekniv og en santokukniv. Den kan med fordel bruges til kød og fisk, hvor den skarpe spids på knivbladet er fænomenal til detaljer og pudsning. Bemærk dog, at æggen på udgaver med hårdtstålsblad ikke kan holde til at skære gennem hårde emner, fx ben.

Sashimikniv

Kniv nummer to, en sashimikniv, er i den specifikke ende, men står der ofte sushi på menuen, i det professionelle køkken eller derhjemme, så er det naturligvis på sin plads at eje denne kniv. Den er særlig udviklet til at skære sushi i smukke, velafmålte stykker – blandt andet takket være den asymmetriske facetslibning.  

Laksekniv 

På samme måde er en lang og lækker laksekniv et must, hvis du vil servere gravad eller koldrøget laks skåret ud i elegante, tynde skiver. Især en model med luftskær, som Granton eller SENJEN slicer, er oplagt. Luftskæret gør at bladet lettere ’slipper’ fisken.

Ostekniv

Sidst, men ikke mindst skal og må vi ikke glemme alle jer, der elsker ost. Særlige osteknive er naturligvis ikke en nødvendighed – en almindelig kniv klarer jo jobbet ganske fint, men hvis tanken om at have de helt rigtige knive til yndlingsostene virker tiltalende, så er mulighederne mange. Uanset om favoritten er blød eller hård, om den hedder Brie, Primadonna eller Roquefort, har vi mange modeller af knive (og høvle) til din yndlingsost. 

Pas godt på din kniv 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>