Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Molekylær gastronomi-/Sous Vide-udstyr


Sous Vide – bøffer som på restaurant

Sous Vide, blev for nogle år siden pludseligt en super-populær tilberedningsmetode i hjem verden over. Sous Vide har længe været anvendt på restauranter, men er nu for alvor nået til de private køkkener, og det er ikke uden grund. Med en Sous Vide er møre og saftige bøffer, der er stegt til perfektion, nemlig intet problem at tilberede i dit eget køkken. Find alt, du skal bruge for at komme i gang med Sous Vide her på siden.

Perfekt tilberedt kød

Gode stykker kød er sjældent billige at købe, og det gælder uanset, om du finder dem i supermarkedets køledisk eller får dem hos den lokaleslagter. Der findes derfor næppe noget så nedslående som over- eller undertilberedte bøffer og især ikke, hvis de er en del af hovedretten til dine gæster. Den helt store udfordring med særligt tilberedning af bøffer, er for det meste, at det er vanskeligt at ramme den helt rette temperatur. Kødet tilberedes ofte ved en alt for høj temperatur på 200 grader og herover, med det resultat at kødets celler ødelægges, og overfladen brankes.

Præcise temperaturer og tid

Hemmeligheden bag Sous Vide er, at maden bliver tilberedt ved en meget præcis temperatur. Det foregår langsomt i et vandbad, hvor den mad, du vil tilberede, opvarmes til den ønskede temperatur. Når dine madvarer –herunder bøffer – opvarmes i et varmbad, sikrer du, at tilberedningen bliver ensartet. Inden bøfferne lægges i Sous Viden, skal de marineres og vakuumpakkes. Hvor længe kødet skal have, afhænger af type og udskæring. Det er desuden et spørgsmål om smag og behag, da det naturligvis er forskelligt fra person til person, hvordan man bedst kan lide sit kød.Det eneste, som tilberedningen med Sous Vide ikke giver dig,er en lækker og sprød stegeskorpe. Den fås dog hurtigt og nemt med en meget varm stegepande, hvor bøffen skal have blot ét minut på hver side. Sous Vide-tilberedningen er ikke kun velegnet til røde og saftige bøffer, men kan bruges til mange forskellige typer af madvarer. Det gælder både kød, fisk og grøntsager. Hvis du mangler opskrifter, finder du flere kogebøger med lækre og inspirerende måder at anvende Sous Viden på.

Husk vakuumpakkeren

Når du skal bruge Sous Viden i din madlavning, skal det kød, du skal tilberede, vakuumpakkes. Dette gøres primært for at beskytte kødet mod kontakten med vand, men gør også, at den marinering, du har foretaget af kødet, forstærkes. Det betyder derfor, at det er nødvendigt at skaffe sig en vakuumpakker, såfremt du endnu ikke har en i dit køkken. Vi har naturligvis også et stort udvalg af vakuumpakkere på vores hjemmeside. Du finder dem her.
Bestil en Sous Vide her hos H.W. Larsen allerede i dag. Hvis du er i tvivl om Sous Vide eller dit køb, kan du altid kontakte vores kundeservice – og herudover får du altid 365 dages fuld returret på dit køb, når du handler hos os.